Édesburgonya saláta

Azoktól, akik már csinálják az eliminációt egy ideje, gyakran hallom, hogy unják az édesburgonyát. A változatosság megteremtésének egyik módja, hogy váltogasd a batáta fajtákat: a narancssárga mellett próbáld ki a fehér és lila húsú fajtákat is. Mostanában kezdődik a batátaszezon, itt az ideje a kísérletezésnek 🙂

A másik módja, hogy ne und meg az édesburgonyát, hogy variáld a recepteket. Készíthetsz belőle édesburgonya brassóit, sült édesburgonyahasábokat, chipszet, pürét, töltött édesburgonyát, megbolondíthatod ghível és dióval, felhasználhatod quinoás omletthez.

Ha ez még nem elég, akkor mára egy édesburgonya saláta receptet hoztam. A batáta íze jól passzol az őszibarack édeskés-savanykás ízéhez. Ha még vannak emésztőrendszeri problémáid, akkor a gyümölcsöt és a keményítősöket (édesburgonyát) ne fogyaszd együtt. Ilyenkor érdemes a barackot kihagyni ebből a salátából, amíg dolgozol a bélrendszeri regeneráción.

 

Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Édesburgonya saláta
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 35 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Sült édesburgonyához és hagymához
Salátához
Dresszinghez
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 35 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Sült édesburgonyához és hagymához
Salátához
Dresszinghez
Elkészítés
Sült édesburgonya és hagyma elkészítése
  1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra
  2. Hámozzuk meg az édesburgonyát, majd szeleteljük harapásnyi méretű darabokra.
  3. Aprítsuk fel a hagymát.
  4. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  5. Tegyük rá a burgonyát és a hagymát. Szórjuk meg fokhagymaporral, sóval, és permetezzük meg olivaolajjal, majd a burgonyaszeletekbe jól dörzsöljük bele a fűszereket.
  6. Süssük 20-25 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul.
Saláta elkészítése
  1. Aprítsuk fel a friss mentalevelet, oregánót.
  2. Süssük ki a baconszeleteket, aprítsuk fel és szórjuk a salátára. A zsírját tegyük félre a dresszinghez.
  3. Hámozzuk meg a barackot, és vágjuk harapásnyi méretű darabokra. Karikázzuk fel az újhagymákat.
Salátaöntet, dresszing
  1. A dresszing hozzávalóit keverjük össze.
  2. Amikor elkészül az édesburgonya, öntsük rá a dresszinget, és keverjük át alaposan.
  3. Adjuk hozzá a barackdarabokat, az újhagyma karikákat, keverjük el, majd a tetejét szórjuk meg a friss, aprított fűszerlevelekkel.
Megjegyzés

Figyelj arra, hogy az összetevőkhöz minőségi alapanyagokat szerezz. Ezzel kapcsolatban olvasd el az ajánlásainkat a Beszerzési források oldalon.

Recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713176664788