Sült édesburgonya ghível és dióval

Következő hetekben visszavezetős recepteket osztok meg veled. Ha már csinálod egy ideje az AIP eliminációt, akkor felmerül a kérdés, hogy jó, de mi van utána. Ebben szeretnék a segítségedre lenni néhány AIP visszavezetős recepttel.

🍠 A sült batáta önmagában is ízletes keményítőforrás, de egy idő után unalmas lehet. Miért ne bolodítsuk meg kicsit?

🧈 Zsiradékként használj ghít, avagy tisztított vajat. Ezt veheted készen, de magad is elkészítheted legeltetett tehén tejéből készült vajból. Böngészd át a beszerzési források listáját, hogy találj a közeledben termelőt: https://medkozpont.hu/beszerzesi-forrasok/

🌰 A dió omega-3 zsírsavakban kiemelkedően gazdag, ráadásul koleszterincsökkentő hatása is van. Megfelelő előkészítéssel fogyaszd bátran a visszavezetés során.

🍠 Az édesburgonyából a narancssárga mellett próbáld ki a többi fajtát is: a lila héjú fehér húsút, a lila húsút és a sárgás héjú fehér húsút is. Megéri kísérletezni, hiszen teljesen más ízélmény lesz, ha a különböző fajtákat választod.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Print Recipe
Sült édesburgonya ghível és dióval
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Az édesburgonyákat hosszában vágjuk ketté, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire
  2. Kenjük be a burgonyákat a ghível és fordítsuk a lapos oldalával lefelé a sütőpapírra.
  3. Tegyük be a sütőbe, és süssük 200 C fokon addig, amíg a burgonya el kezdd karamellizálódni.
  4. Ezután fordítsuk meg a burgonyát, és nyomjuk szét egy villa segítségével, hogy majd' minden része a tepsihez érjen.
  5. Tegyünk mindegyik burgonya tetejére ismét egy kis ghít, majd szórjuk rá a darált, zúzott diót.
  6. Tálaljuk forrón.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.westonaprice.org/baked-sweet-potato-with-ghee-and-walnuts/