AIP recept- Marhahúsos-narancsos stir fry

AIP recept- Marhahúsos-narancsos stir fry

A stir fry egy kínai főzési technika, aminek a lényege, hogy az összetevőket forró wokban vagy serpenyőben kevés zsiradékkal rázva- kevergetve gyorsan megsütjük. Ebben a melegben jól jön, ha nem kell sokáig a tűzhely mellett állni vagy órákig sütni a húst a sütőben.
Tálald nyers vegyes salátával, karfiolpürével.

Tovább

AIP recept- Sonkával töltött avokádó

AIP recept- Sonkával töltött avokádó

A sonkával töltött avokádó lehet előétel vagy a zöldségmatek kiegyensúlyozója és mindössze 2 összetevőből készül. Az avokádó telítetlen zsírsavakban gazdag. Emellett sok A, B, C, E vitamint és ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaz.
Sonkából válassz jó minűségű, szabadon és jól tartott sertésből készült változatot.  A visszavezetős AIP étrenden egy kevés legeltetett forrásból származó sajttal megbolondíthatod ezt az ételt.

A Beszerzési források oldalon összegyűjtöttünk termelőket és boltokat, ahonnan jó minőségű, adalékmentes valódi ételeket szerezhetsz be.

Tovább

AIP recept- Fahéjas almachips

AIP recept- Fahéjas almachips

A desszert sem hiányozhat az Autoimmun Protokollból. Az elején igyekszünk megtörni a cukorfüggőséget, így ha most kezdted, akkor inkább valódi formájukban, nyersen fogyaszd a gyümölcsöket. Aszalva, szárítva édesebbek és a cukortartalmúk is magasabb. Azonban később néha-néha belefér az ízletes, ropogós almachips.

Tovább

AIP recept – Karfiol püré

AIP recept – Karfiol püré

Májusban kezdődik a karfiol szezonja és eltart egészen télig. A karfiol a keresztesvirágúak rendjébe tartozik. Dr. Terry Wahls ajánlása alapján fogyaszd bátran akkor is, ha a pajzsmirigyed érintett. Tiszta, kiegyensúlyozott étrenden nem okoz gondot, viszont tápanyagdús és hasznos a méregtelenítésnek, valamint a metilációs folyamatoknak.
A karfiolpüré remekül kiegészíti a pörkölteket, szaftos húsokat, de tálalhatod sült, grillezett hússzeletek mellé is. Megbolondíthatod frissen vágott zöldfűszerekkel. Összekeverheted apróra darabolt metélőhagymával.

Tovább