Édesburgonya brassói

Kóstold meg ezt a tartalmas, tápláló fogást, ami bármelyik főétkezésnek megállja a helyét, de akár köretként is fogyaszthatod.


Print Recipe
Édesburgonya brassói
Mennyiség
Hozzávalók
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Az édesburgonyát vágd kb. 1½ cm-es kockákra és főzd majdnem puhára sós vízben 7- 8 percig. Ha kész, szűrd le.
  2. Süsd meg a szalonnát egy nagy serpenyőben közepes lángon, amíg szép és ropogós nem lesz. Tedd félre.
  3. Hagyd a szalonna zsírját a serpenyőben, és tegyél még hozzá, ha nem sült ki belőle sok.
  4. Keverd össze az almát a fűszerekkel.
  5. Tedd az édesburgonyát a serpenyőbe, és igazgasd el úgy, hogy egyenletesen érje a hő mindenhol. Süsd néhány percig, amíg az alja szép aranybarna lesz.
  6. Közben vágd össze a szalonnát.
  7. Egy szedőkanállal forgasd meg az édesburgonyát, hogy a másik oldala is megbarnuljon.
  8. Add az almákat és szalonnákat hozzá.
  9. Pirítsd tovább néhány percenként megkevergetve, amíg az édesburgonyán sötét foltok nem keletkeznek. (10-12 perc összesen)
  10. Jó étvágyat hozzá! 🙂
Megjegyzés

A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/146437425364298722/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.