Ez a tonhalas almával töltött édesburgonya a tökéletes recept egy egyszerű, egészséges és ízletes vacsorához. Egy igazi vitaminbomba!
Az édesburgonya rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, a kókuszdió joghurt, egy probiotikum az egészségéhez bélrendszerért, a tonhal Omega 3 zsírsavakban gazdag és nagy fehérjeforrás. A citrom, alma, hagyma és fűszernövények bioaktív vitaminokat és fitonutrienseket tartalmaznak, melyek pozitív hatással vannak az egészségre.
Az alma és a batáta együttes fogyasztása emésztőrendszeri gondot okozhat, ha bélrendszeri egyensúlytalanság van. Ha még nem rendezted, akkor hagyd ki a gyümölcsöt.
Ha ilyet tapasztalnál, akkor mindenképp fontold meg a bélrendszeri regenerációt és ideiglenesen ne fogyassz egyszerre gyümölcsöt és keményítőst.
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 2 db kisebb édesburgonya
- 1 evőkanál kókuszolaj ( a tepsi kikenéséhez)
- 170 gramm tonhal konzerv vagy friss tonhal (konzerv esetén saját levében vagy vízben tartósítottat válassz)
- 240 gramm kókuszjoghurt (adalékanyagoktól mentest válassz)
- 1/2 db citrom leve
- 40 gramm aprított vöröshagyma
- 1/4 db alma
- ízlés szerint természetes kősó vagy tengeri só
- ízlés szerint bors (Nem AIP összetevő, elhagyható)
- ízlés szerint friss petrezselyem vagy koriander
Hozzávalók
|
|
- Melegítsd a sütőt 200 celsius fokra. Mosd meg az édes burgonyát, és szurkáld meg villával mindkét oldalán.
- Kend meg a tepsi azon részét kókuszdióolajjal, ahova az édes burgonyát fogod tenni. Helyezd rá az édes burgonyát, és süsd kb. 30–40 percig, vagy amíg megpuhul. A sütési idő az édesburgonya méretétől és attól függően, hogy milyen puhára szeretnéd sütni változhat.
- A sütési idő felénél kezdd el készíteni a tölteléket. A tonhalkonzervről öntsd le, csepegtesd le a levét.
- Egy közepes tálban keverd össze a kókuszdió joghurtot, a tonhalat és a fél citrom levét. Keverd simára.
- A hagymát és az almát vágd apró darabokra. Add hozzá a tonhalkeverékhez és keverd össze.
- Ízlés szerint fűszerezd sóval és borssal. (A bors nem AIP összetevő, elhagyható)
- Készítsd egy mélyedést az édesburgonyába, ízlés szerint sózhatod ezt is. A burgonyából akár ki is szedhetsz egy darabot a nagyobb mélyedés érdekében, és hozzáadhatod a tonhalkeverékhez.
- Töltsd bele a mélyedésbe a tonhalkeveréket, majd szórd meg a tetejét apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel.
Figyelj arra, hogy az összetevőkhöz minőségi alapanyagokat szerezz. Ezzel kapcsolatban olvasd el az ajánlásainkat a Beszerzési források oldalon.
A recept és a kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713173617476/