Tonhalas almával töltött édesburgonya

Ez a tonhalas almával töltött édesburgonya a tökéletes recept egy egyszerű, egészséges és ízletes vacsorához. Egy igazi vitaminbomba!

Az édesburgonya rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, a kókuszdió joghurt, egy probiotikum az egészségéhez bélrendszerért, a tonhal Omega 3 zsírsavakban gazdag és nagy fehérjeforrás. A citrom, alma, hagyma és fűszernövények bioaktív vitaminokat és fitonutrienseket tartalmaznak, melyek pozitív hatással vannak az egészségre.

Az alma és a batáta együttes fogyasztása emésztőrendszeri gondot okozhat, ha bélrendszeri egyensúlytalanság van. Ha még nem rendezted, akkor hagyd ki a gyümölcsöt.

Ha ilyet tapasztalnál, akkor mindenképp fontold meg a bélrendszeri regenerációt és ideiglenesen ne fogyassz egyszerre gyümölcsöt és keményítőst. 

Print Recipe
Tonhalas almával töltött édesburgonya
tonhalas, almás édesburgonya
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
tonhalas, almás édesburgonya
Elkészítés
  1. Melegítsd a sütőt 200 celsius fokra. Mosd meg az édes burgonyát, és szurkáld meg villával mindkét oldalán.
  2. Kend meg a tepsi azon részét kókuszdióolajjal, ahova az édes burgonyát fogod tenni. Helyezd rá az édes burgonyát, és süsd kb. 30–40 percig, vagy amíg megpuhul. A sütési idő az édesburgonya méretétől és attól függően, hogy milyen puhára szeretnéd sütni változhat.
  3. A sütési idő felénél kezdd el készíteni a tölteléket. A tonhalkonzervről öntsd le, csepegtesd le a levét.
  4. Egy közepes tálban keverd össze a kókuszdió joghurtot, a tonhalat és a fél citrom levét. Keverd simára.
  5. A hagymát és az almát vágd apró darabokra. Add hozzá a tonhalkeverékhez és keverd össze.
  6. Ízlés szerint fűszerezd sóval és borssal. (A bors nem AIP összetevő, elhagyható)
  7. Készítsd egy mélyedést az édesburgonyába, ízlés szerint sózhatod ezt is. A burgonyából akár ki is szedhetsz egy darabot a nagyobb mélyedés érdekében, és hozzáadhatod a tonhalkeverékhez.
  8. Töltsd bele a mélyedésbe a tonhalkeveréket, majd szórd meg a tetejét apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel.
Megjegyzés

Figyelj arra, hogy az összetevőkhöz minőségi alapanyagokat szerezz. Ezzel kapcsolatban olvasd el az ajánlásainkat a Beszerzési források oldalon.

A recept és a kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713173617476/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük