A karalábénak egy kissé mostoha sors jutott, körülnézve az eddigi receptek közt. Pedig ez a káposztafélék közé tartozó zöldség igen értékes része a zöldségmateknak. A gumója a kénesek közé sorolható, azonban a levele zöld levelesként is fogyasztható.
A karalábé szinte egész évben kapható és amellett, hogy támogatja a méregtelenítést, rengeteg vitamint és rostot is tartalmaz, így érdemes nyersen is fogyasztani. Ehhez remek ötlet ez a saláta recept. Répával, almával összekeverve, olívaolajjal és citromlével meglocsolva, sóval, korianderrel és citromhéjjal fűszerezve ízletes köret lehet bármelyik főétkezésedhez. Remekül passzol sültekhez vagy burgerekhez, mint a batátaburger és a csirkeburger. Sőt akár kisétkezésre, nasira is fogyaszthatod ezt a tápanyagbombát.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 15 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 2 fej karalábé, megpucolva
- 1 közepes alma, kimagozva, meghámozva
- 2 db sárgarépa, megtisztítva
- 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 1 db bio citrom héja és leve
- 50 gramm mazsola opcionális, elhagyható
- 2 evőkanál friss koriander, apróra vágva
- 1 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
|
|
- Egy konyhai robotgép, vagy kézi reszelő segítségével reszeld le a karalábét, az almát és a sárgarépákat.
- Ezután helyezd a hozzávalókat egy nagy tálba.
- Egy kisebb tálba keverd össze az olívaolajat, a citrom héját és levét, a mazsolát (opcionális)a a koriandert, és a sót.
- A dresszinget öntsd rá a salátára és óvatosan forgasd össze egyenletesen, hogy mindenhol bevonja az öntet.
Recept és kép forrása:https://www.pinterest.com/pin/369576713182454348/