Karalábé saláta

A karalábénak egy kissé mostoha sors jutott, körülnézve az eddigi receptek közt. Pedig ez a káposztafélék közé tartozó zöldség igen értékes része a zöldségmateknak. A gumója a kénesek közé sorolható, azonban a levele zöld levelesként is fogyasztható.

A karalábé szinte egész évben kapható és amellett, hogy támogatja a méregtelenítést, rengeteg vitamint és rostot is tartalmaz, így érdemes nyersen is fogyasztani. Ehhez remek ötlet ez a saláta recept. Répával, almával összekeverve, olívaolajjal és citromlével meglocsolva, sóval, korianderrel és citromhéjjal fűszerezve ízletes köret lehet bármelyik főétkezésedhez. Remekül passzol sültekhez vagy burgerekhez, mint a batátaburger és a csirkeburger. Sőt akár kisétkezésre, nasira is fogyaszthatod ezt a tápanyagbombát.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Karalábé saláta
Konyha AIP
Előkészítés 15 perc
Mennyiség
adag
Konyha AIP
Előkészítés 15 perc
Mennyiség
adag
Elkészítés
  1. Egy konyhai robotgép, vagy kézi reszelő segítségével reszeld le a karalábét, az almát és a sárgarépákat.
  2. Ezután helyezd a hozzávalókat egy nagy tálba.
  3. Egy kisebb tálba keverd össze az olívaolajat, a citrom héját és levét, a mazsolát (opcionális)a a koriandert, és a sót.
  4. A dresszinget öntsd rá a salátára és óvatosan forgasd össze egyenletesen, hogy mindenhol bevonja az öntet.
Megjegyzés

Recept és kép forrása:https://www.pinterest.com/pin/369576713182454348/

>