Szeretnél igazán ropogós édesburgonyahasábokat sütni? A titok nyitja a forró tepsiben rejlik. A tepsit melegítsd elő a sütővel együtt és ezután süsd meg a zsírba forgatott batátahasábokat. Az eredmény igazán ínycsiklandó és ropogós lesz.
Lehet nasi vagy eheted a főétkezés részeként, mint biztonságos keményítőforrást. Készíthetsz belőle látványos vendégváró falatkákat is ízletes mártogatósokkal. Ekkor süthetsz többféle, különböző színű batátát, de figyelj rá, hogy a különböző fajtákat külön tepsiben süsd, mert eltérhet a sütési idejük.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 90 dkg édesburgonya (bármilyen színű lehet)
- 2 evőkanál zsír, plusz még az edény kikenéséhez lehet kókuszolaj is
- só
Hozzávalók
|
|
- A tepsit egyenletesen zsírozd ki.
- Helyezd a tepsit a sütő középső részére, és melegítsd elő 200 °C fokra.
- Hámozd meg az édesburgonyát, és vágd csíkokra. Érdemes ugyanakkora hasábokra vágni őket, hogy egyenletesen süljenek.
- Két evőkanál olvasztott zsírral és egy pici sóval rázd össze egy tálban a hasábokat, hogy egyenletesen bevonja őket a zsír.
- A kikent tepsiben süsd a hasábokat 30-40 percig. Lazán legyenek a tepsiben, ha sok lenne, süsd két tepsiben és cserélgesd őket, hogy egyenletesen süljenek. Sülés közben 1-2x forgasd át a batátahasábokat, hogy minden oldaluk piruljon.
- Durva sóval szórd meg, és tálald a kedvenc fűszereiddel.
A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284062/