Ez a recept már annyira pofonegyszerű, hogy szinte nem is recept 🙂
A batátaszezon egész nyár elejéig tart. Használd ki, hogy hazai (sőt hazai bio) édesburgonyát fogyaszthatsz biztonságos keményítősnek. Próbáld ki a többi változatot is: narancssárga és lila színben is pompázhat az édesburgonyapüréd. Így nem csak változatos színű lesz, az ízvilága, karaktere is más a különböző fajtáknak. Kísérletezz velük bátran!
Mennyiség |
|
- 90 dkg fehér édes burgonya hámozott és apróra vágott 2,5 cm-es kockákra
- 3,5 dl marha vagy sertés csont húsleves
- 1/2 teáskanál só
Hozzávalók
|
|
- Párold puhára az édesburgonyát az alaplében.
- Turmixold szét a batátát az alaplével és a sóval, amíg püréssé nem válik a massza.
A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284671/