Íz-körüli utazásunkon, ezen a héten Indiából érkezik a legújabb recept.
Ez a fűszeres, krémes csirke masala egy karfiolrizzsel tálalva fenséges ebéd lehet bárki számára.
A karfiolrizs receptjét itt találod: https://medkozpont.hu/receptek/aip-recept-gyomberes-fokhagymas-karfiolrizs/
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
|
- 1,5 kg csont nélküli csirkecomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 1 db újhagyma
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- 1 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1 db friss citrom
- 1 evőkanál extra szűz olivaolaj
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál őrölj fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg opcionális
- 400 ml kókusztej
Hozzávalók
|
|
- Vágjuk a csirkecombot apró kockákra.
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
- Hámozzuk meg a fokhagymát, a gyömbért és az újhagymát.
- Egy tálba tegyük bele a citrom levét, adjuk hozzá a préselt fokhagymát, a reszelt gyömbért, és a karikákra vágott újhagymát.
- Adjuk hozzá a sót és az extra szűz olivaolajat, és pürésítsük.
- Vegyünk a püréből kb. 2 evőkanálnyit és a húsdarabokat alaposan forgassuk bele. A püré többi részét tegyük félre.
- Vékonyan olajozzuk ki egy fedeles tepsit vagy egy üvegtálat. Helyezzük rá a masszába mártott húsdarabokat és a tepsi/üvegtál fedelével fedjük le.
- Amíg sül a hús, addig vegyünk elő egy serpenyőt.
- Adjuk hozzá a megmaradt kókuszolajat, öntsük bele a pürét, és melegítsük közepes hőfokon. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kis vizet.
- Főzzük 1-2 percig, majd adjuk hozzá az őrölt fahéjat, kurkumát, a kókusztejet és keverjük alaposan össze.
- Lassan forraljuk fel, majd vegyük vissza a tűzhelyet alacsony hőfokra.
- Szükség esetén sózzuk, ízesítsük fűszerekkel ízlésünknek megfelelően.
- 5-6 perc főzés után vegyük le a tűzhelyről.
- Ha elkészült a hús a sütőben, adjuk hozzá az elkészített masszához, majd pároljuk össze 1-2 perc alatt.
- Köretnek karfiolrizst ajánlok.
- Díszíthetjük újhagyma karikákkal, friss korianderrel.
A recept és a kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713174412673/