Ki ne szeretné a hamburgert? 🙂 Ez a spenótos csirkeburger avokádó majonézzel egy tökéletesen egészséges hamburger, melynek az ízére sem lehet panasz! Tele van egészséges zsírokkal, fehérjékkel és még rejtett zöldségekkel is.
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
db
|
- 45 dkg darált csirkehús Megbízható forrásból!
- 12 dkg friss spenót apróra vágva
- 2 evőkanál koriander apróra vágva
- 2 evőkanál kókuszliszt Opcionális
- 1 evőkanál avokádó olaj
- 2 teáskanál fokhagyma por
- 2 teáskanál vöröshagymapor
- 1 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- fél teáskanál fekete bors Nem AIP hozzávaló, elhagyható
- 1 db Lime leve (bio)
- 1 db kisebb avokádó szeletelve
- 2 db közepes avokádó
- 4 evőkanál avokádó olaj
- 1 db Lime leve (bio)
- 1/4 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1 csipet fekete bors Nem AIP hozzávaló, elhagyható
Hozzávalók
A csirke burgerek hozzávalói:
Az avokádó majonéz összetevői
|
|
- Az avokádó majonéz összes hozzávalóját helyezd egy turmix gépbe, és addig keverd, amíg majonéz állagú lesz. Ezután tedd félre.
- Magas hőfokon melegíts elő egy serpenyőt, öntsd bele az avokádó olajat. (Használhatsz grillt is)
- A darált csirkehúst, a spenótot, a kókuszlisztet, a lime lével és a fűszerekkel alaposan keverjük el, de próbáljuk meg úgy, hogy az avokádó szeletek ne törjenek el.
- Egyenletesen osszuk el a masszát 4-5 db húspogácsára úgy, hogy mindegyikben legyenek avokádó szeletek.
- Helyezzük a burgereket a grillre, vagy a serpenyőbe. Ha serpenyőben készíted, adj hozzá avokádó olajat még, ha szükséges.
- Süsd a húspogácsák mindkét oldalát kb. 5-5 percig, vagy ha van húshőmérőd, akkor addig amíg 74 celsius fokos lesz.
- Ha kész vannak a burgerek, pihentesd 1-2 percig őket.
Figyelj arra, hogy az összetevőkhöz minőségi alapanyagokat szerezz. Ezzel kapcsolatban olvasd el az ajánlásainkat a Beszerzési források oldalon.
Képek és a recept forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713173617699/