AIP recept- Gyömbéres fokhagymás karfiolrizs

Ezúttal egy köretet hoztam neked, mely tökéletesen helyettesíti a rizst.  A karfiol magas kálium, C-vitamin és B6-vitamin tartalma mellett az íze is igazán fenséges.

 

Print Recipe
Gyömbéres fokhagymás karfiolrizs
Elkészítés
  1. Aprítsd fel a karfiolrózsákat robotgéppel (lehet, hogy ezt apránként tudod elvégezni).
  2. Szakaszosan aprítsd rizsszem méretűvé. Tedd félre.
  3. Melegítsd fel a faggyút és gyömbér szeleteket egy nagy serpenyőben vagy wokban közepesen magas hőfokon, amíg a gyömbér illatos lesz, és meg nem barnul.
  4. Vedd ki a gyömbér szeleteket.
  5. Add hozzá a karfiolt és a fokhagymát és pirítsd, gyakran kevergetve, amíg a karfiol "al dente" nem lesz (7-8 perc).
  6. Keverd hozzá az ecetet, snidlinget és sót.
Megjegyzés

A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157237080/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.