Ezúttal egy köretet hoztam neked, mely tökéletesen helyettesíti a rizst. A karfiol magas kálium, C-vitamin és B6-vitamin tartalma mellett az íze is igazán fenséges.
Mennyiség |
|
- 1 db kis fej karfiol (75-90 dkg karfiolrizs)
- 3 evőkanál marhafaggyú (vagy helyettesítheti mangalicazsír, kókuszolaj vagy sótlan vaj)
- 4-5 szelet friss gyömbér (kb. 2,5 cm átmérőjű és 3 mm vastag)
- 3 gerezd fokhagyma zúzott
- 1 evőkanál kókusz ecet vagy almaecet
- 1 evőkanál metélőhagyma apróra vágott
- 1/8 teáskanál természetes kősó ízlés szerint
Hozzávalók
|
|
- Aprítsd fel a karfiolrózsákat robotgéppel (lehet, hogy ezt apránként tudod elvégezni).
- Szakaszosan aprítsd rizsszem méretűvé. Tedd félre.
- Melegítsd fel a faggyút és gyömbér szeleteket egy nagy serpenyőben vagy wokban közepesen magas hőfokon, amíg a gyömbér illatos lesz, és meg nem barnul.
- Vedd ki a gyömbér szeleteket.
- Add hozzá a karfiolt és a fokhagymát és pirítsd, gyakran kevergetve, amíg a karfiol "al dente" nem lesz (7-8 perc).
- Keverd hozzá az ecetet, snidlinget és sót.
A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157237080/