Ebben a hideg salátában minden benne van, ami egy teljes értékű autoimmun sorsfordító eliminációs étrendben benne kell, hogy legyen!
Egészséges zsírok, minőségi forrásból származó fehérje, és sok-sok zöldség, a ‘zöldségmatek’ elveit is érvényesítve. Előző nap elkészítve reggeli ötletként is jól működik egy bögre meleg terápiás csontleves mellé, érdemes kipróbálni! 😉
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 50 dkg vadon fogott lazac vágjuk 4 részre
- természetes kősó ízlés szerint
- 4 zöldhagyma felaprítva
- 2 db nagy cukkini
- 1 csokor retek nagyon vékonyra szeletelve
- reszelt citromhéj
- 1 nagy csokor petrezselyem felaprítva
- 1,5 dl olivaolaj
- 2 teáskanál darált kapribogyó
- 1/2 db bio citrom reszelt héja és leve
Hozzávalók
A salátához
A dresszinghez
|
|
- Melegítsd elő a sütőt 200 C fokra.
- Helyezd a lazacot a bőrével lefelé egy tepsibe, és fűszerezd sóval. Szórd meg a tetejét reszelt citromhéjjal.
- 15 percig süsd, attól függően, hogy milyen a filé vastagsága. Úgy állapítható meg, hogy elkészült, hogy a hal már nem áttetsző, és egy villával filéire tudjuk szedni.
- Amíg a lazac sül, készítsd el a cukkini spirálokat. A cukkinit egy spirálozóval, vagy egy zöldség hámozóval vágd hosszú szálakra.
- Tedd egy nagy tálba, és add hozzá a retket és a zöldhagymát.
- Öntsd a dresszig hozzávalóit egy befőttesüvegbe. Zárd le a fedelével, és rázd össze.
- Öntsd az öntetet a cukkini salátára és keverd össze. Tálaláskor a saláta tetejére helyezd a lazacot.
A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157237391/