Csirke tikka masala karfiolrizzsel

Megosztás:

Íz-körüli utazásunkon, ezen a héten Indiából érkezik a legújabb recept.

Ez a fűszeres, krémes csirke masala egy karfiolrizzsel tálalva fenséges ebéd lehet bárki számára.

A karfiolrizs receptjét itt találod: https://medkozpont.hu/receptek/aip-recept-gyomberes-fokhagymas-karfiolrizs/

Print Recipe
Csirke tikka masala karfiolrizzsel
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Vágjuk a csirkecombot apró kockákra.
  2. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  3. Hámozzuk meg a fokhagymát, a gyömbért és az újhagymát.
  4. Egy tálba tegyük bele a citrom levét, adjuk hozzá a préselt fokhagymát, a reszelt gyömbért, és a karikákra vágott újhagymát.
  5. Adjuk hozzá a sót és az extra szűz olivaolajat, és pürésítsük.
  6. Vegyünk a püréből kb. 2 evőkanálnyit és a húsdarabokat alaposan forgassuk bele. A püré többi részét tegyük félre.
  7. Vékonyan olajozzuk ki egy fedeles tepsit vagy egy üvegtálat. Helyezzük rá a masszába mártott húsdarabokat és a tepsi/üvegtál fedelével fedjük le.
  8. Amíg sül a hús, addig vegyünk elő egy serpenyőt.
  9. Adjuk hozzá a megmaradt kókuszolajat, öntsük bele a pürét, és melegítsük közepes hőfokon. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kis vizet.
  10. Főzzük 1-2 percig, majd adjuk hozzá az őrölt fahéjat, kurkumát, a kókusztejet és keverjük alaposan össze.
  11. Lassan forraljuk fel, majd vegyük vissza a tűzhelyet alacsony hőfokra.
  12. Szükség esetén sózzuk, ízesítsük fűszerekkel ízlésünknek megfelelően.
  13. 5-6 perc főzés után vegyük le a tűzhelyről.
  14. Ha elkészült a hús a sütőben, adjuk hozzá az elkészített masszához, majd pároljuk össze 1-2 perc alatt.
  15. Köretnek karfiolrizst ajánlok.
  16. Díszíthetjük újhagyma karikákkal, friss korianderrel.
Megjegyzés

A recept és a kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713174412673/

Hasonló cikkek

>