AIP recept- Házi májkrém

AIP recept- Házi májkrém

Egy egyszerű receptet nagyszerűvé tesznek az apróságok. Ilyen például, hogy a ropogósra sült szalonnát félretesszük, a zsírján megsütjük a májat és a végén a pörccel tálaljuk a májkrémet. Ettől válik egy sima házi májkrém pástétommá.
Ha egyszerűsíteni akarsz, akkor valami jó forrású állati zsiradékon piríts hagymát, süsd meg rajta a májat, majd turmixold szét a fűszerekkel és sóval. Kenheted nyers zöldségszeletekre, salátára, sült batátakarikákra vagy AIP főzőbanánlepénykére.

Tovább

AIP recept- Marhahúsos sült zöldségek

AIP recept- Marhahúsos sült zöldségek

Wokban dobva-rázva sütve igazán könnyen és gyorsan elkészül ez a fogás. Ha előkészített (mirelit) zöldségeket használsz, akkor az elkészítési időt még inkább lerövidítheted. Ráadásul ha figyelsz a zöldségek arányára, akkor ebben az egytálételben benne lesz a 3 csészényi zöldségmatekod is. A színeseket a sárgarépa, a kéneseket a brokkoli és a karfiol, a zöld leveleseket a pak choi képviseli.

Az ízletes fűszerezés pedig többek közt gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásával járul hozzá, hogy a testedet sejtszintről a legjobban tápláld. Tovább

AIP recept- Garnéla spárgával

AIP recept- Garnéla spárgával

Kezdődik a spárgaszezon: az igazi tavasz egyik hírnöke, amikor végre megjelennek a fehér és zöld spárgakötegek a piacokon. Tankold fel vele a szervezeted, hiszen csak pár hétig kapható, viszont nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat.
A citrom, gyömbér és a fokhagyma remekül harmoninzál a spárga ízével. A garnéla pedig egészen különlegessé teszi ezt a fogást. Fogyassz minél több tengeri herkentyűt, mert így tudod valódi forrásból bevinni az omega-3 zsírsavat.

Tovább

AIP recept – Kurkumás cukkinikrémleves

AIP recept – Kurkumás cukkinikrémleves

Ha egy kis változatosságra vágysz, akkor felhasználhatod a terápiás csontlevest alapléként egy finom zöldségkrémleveshez. Cukkinit szinte egész évben tudsz vásárolni, de ha teheted válaszd a helyi, szezonális zöldségeket.
A tálaláskor a recept szerint megszórhatod friss korianderlevelekkel. De jól harmonizál a cukkini ízével a kakukkfű, a bazsalikom, az oregánó és a rozmaring is. A zöldfűszerek igazi tápanyagbombák, ne hagyjd ki őket az étkezésedből! A kurkuma pedig egy szuper fűszer, ami nemcsak izgalmas ízt kölcsönöz a levesnek, hanem gyulladáscsökkentő hatású is. Fogyaszd bátran!

Tovább

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com