Málna torta

Megosztás:

Nem túl sok AIP-kompatibilis desszert recept létezik, de amikor ünneplünk, ez a majdnem-teljesen-AIP recept szuper jól jöhet.
Egyszer-egyszer, kis mennyiségben, az ünneplés kedvéért:)

forrás: https://www.pinterest.com/pin/369576713166037031/

Print Recipe
Málna torta
Mennyiség
Hozzávalók
A tortaalap hozzávalói:
A krémhez:
Díszítéshez:
Mennyiség
Hozzávalók
A tortaalap hozzávalói:
A krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
A tészta elkészítése:
  1. A mézet, kókuszolajat, kókuszkrémet üvegestől tegyük forró vízzel teli lábasba, és hagyjuk hogy megolvadjanak.
  2. Melegítsük elő a sütőt 160 C fokra. Szűrjük le a datolyákat, tegyük turmixgépbe az olvasztott kókuszolajjal.
  3. Mixeljük 30 másodpercig, hogy sűrű pasztát kapjunk. Keverjük össze a kókusz lisztet, kókuszreszeléket és sót egy tálba.
  4. Adjuk hozzá a datolyapasztát, és jól keverjük össze.
  5. Helyezzük a keveréket egy 20 centi átmérőjű tortaformába.
  6. Süssük 30-35 percig, amíg a teteje megbarnul, megkeményedik kicsit.
  7. Addig amíg kihűl, továbbra is puha textúrájú lesz. Tegyük félre, készítsük el a krémet.
A krém elkészítése:
  1. Alacsony lángon melegítsük fel egy serpenyőben a mézet, kókuszkrémet, kókuszolajat és a fagyasztott málnát.
  2. Keverjük, kb. 5 percig, amíg a málna kiolvad.
  3. Öntsük át egy turmixgépbe, adjuk hozzá a tápióka-keményítőt, a vanília kivonatot és sót.
  4. Mixeljük magas fokozaton kevés ideig.
A torta összeállítása:
  1. Majd öntsük a tortaformában kihűlt datolyára.
  2. Tegyük hűtőbe legalább 12 órára, hogy a torta kihűljön és megdermedjen.
  3. Ha már szilárd, óvatosan távolítsuk el a tortaformát.
  4. Díszítsük a tetejét friss málnával és/vastag kókuszpehellyel vagy kókuszchips-el.
Megjegyzés

A mértékegységeknél az amerikai csésze (cup) mértékegységeket tüntettük fel!

Hasonló cikkek

>