Aknázd ki az epigenetikát!

2021. április 25.

Megosztás:

Hormon & immun-egyensúlyozó biohacker tippek : tizedik rész

Szerinted mi befolyásolja az egészségünket? A gének, vagy a környezet?

Nos, az epigenetika tudománya szerint, az egészségünk mindössze 20%-áért felelős pusztán a genetika. A maradék 80%-ot a döntéseink, a beállítottságunk, a gondolkodásmódunk, és a környezetünk befolyásolja.

Az epigenetika mint tudomány azt vizsgálja, hogy az öröklött gének kifejeződése milyen összefüggésben áll az egyén életmódjával.

Egyáltalán nem vagyunk arra kárhoztatva, hogy a génjeink áldozataként éljünk. Ugyanúgy, ahogy a génjeink kifejeződésére, a hormonháztartásunk és immunrendszerünk egyensúlyára is hatással lehetünk a környezetünk és a gondolataink megtisztításával, és egészséges döntések és szokások kialakításával.

Hajlamosak vagyunk például megfeledkezni arról, hogy a gondolkodásmódunk és hozzáállásunk milyen mértékben képesek befolyásolni a biokémiánkat.

Márpedig még az élet legkilátástalanabb pillanataiban is találni valamit, amiért hálásak lehetünk: a megélt tapasztalatért, a levont következtetésekért.

Ez tehát az utolsó tanácsom ebben a videó sorozatban. Ha mást nem is fogadsz meg közülük, ez az egy nagyon fontos.
Változtass a hozzáállásodon, és máris pozitív hatást gyakorolsz az epigenetikádra, és ezáltal a hormonrendszered és immunrendszered működésére is!

Minden nap szánj pár percet arra, hogy leírj legalább három dolgot, amiért aznap hálás vagy.

Én szeretem a V.Á.L.T.S.® naplómban vezetni azokat a dolgokat, amikért hálás vagyok.

Ha te is következetesen leírod minden nap, amiért hálát tudsz adni, az abban is segíthet, hogy ha utólag végignézed, mit írtál egy éven keresztül, azt is láthatod, mennyi minden változott az életedben, milyen nehézségekből kerültél ki győztesen. Ez segíteni fog melegséget varázsolni a szívedbe, hiszen még a legnehezebb napokon is a szemed elé tárja, hogy mennyi mindenért lehetsz hálás.

Te miért vagy most hálás? Írd le, és adj magadnak ezzel egy pozitív löketet a hormonjaidnak és az immunrendszerednek is!
Aknázd ki az epigenetikát a gondolataid erejével!
Váljék egészségedre!

Ezzel a hormon- és immun egyensúlyozó tippel a végére értünk ennek a sorozatnak.

Ha lemaradtál a többi részről, itt találod őket:

Gyere és ismerj meg további tippeket is arról, hogyan egyensúlyozd ki immunrendszered működését, hogy visszaszerezd életerődet, energiádat, vitalitásodat!

Regisztrálj a Vitalitás Műhely AJÁNDÉK videotréning-sorozatra és ismerd meg a vitalitásod felé vezető út további mérföldköveit!

Vitalitás Műhely

Hasonló cikkek

>