Megosztás:

Indíts meleggel!

Indítsd a napodat egy pohár vízzel, lehetőleg meleggel!

Azon túl, hogy a meleg folyadék támogatja az emésztésedet, a hormonháztartásod is sokat profitál abból, ha reggelente iszol egy pohár meleg vizet, citromkarikával és egy csipet tengeri- vagy kősóval.

A citrusfélék segítik a máj méregtelenítő munkáját. A máj az a szerv, ami a pajzsmirigy hormonokat átalakítja, a T4 hormont szabad T3 pajzsmirigy hormonná alakítja.

A máj segít abban is, hogy méregtelenítse a szervezetet a túltermelődő hormonoktól. Ilyen lehet az ösztrogént, aminek a túlzott mennyisége súlygyarapodáshoz, hangulatinadozáshoz és alvásproblémákhoz vezethet.

A csipetnyi tengeri- vagy kősó hozzáadása támogatja a sejtszintű hidratációt és az ásványianyag-egyensúlyt is, ami alapvető kritériuma az egészséges hormonműködésnek és egyéb testi folyamatok optimális működésének.

A sóban található magnézium, nátrium és kálium pedig a mellékveséket táplálja, amelyek a kortizol, a DHEA-hormon termeléséért felelnek, valamint szerepet játszanak az adrenalin, az ösztrogén, és egyéb hormonok előállításában is.

A meleg- vagy szobahőmérsékletű víz segít, hogy a citrom és a só tápanyagai hatékonyabban szívódjanak fel, egyúttal serkentik az emésztést és a kiválasztást, ezzel pedig a méreganyagok és felesleges hormonok kiürítését és kitisztítását a szervezetből.

Egyszóval, ha egy pohár meleg vízzel indítasz, azzal gyengéd segítséget nyújtasz magadnak, hogy számos kritikus fontosságú funkció felébredjen a testedben.

Próbáld ki te is, hogy a napot egy pohár meleg, citromos és sós tiszta vízzel kezded!

Váljék egészségedre!

Gyere és ismerj meg további tippeket is arról, hogyan egyensúlyozd ki immunrendszered működését, hogy visszaszerezd életerődet, energiádat, vitalitásodat!

Regisztrálj a Vitalitás Műhely AJÁNDÉK videotréning-sorozatra és ismerd meg a vitalitásod felé vezető út további mérföldköveit!

Hasonló cikkek

>