2021. március 07.

Megosztás:

Hormon & immun-egyensúlyozó biohacker tippek : harmadik rész

Gyulladáskeltő ételek fogyasztásával a szervezet szintű, úgynevezett szisztémás krónikus gyulladásos folyamatok alá adjuk a tüzet. Tovább rontják a helyzetet a környezetünkben lévő méreganyagok, és az érzelmi vagy mentális stressz.

A krónikus gyulladás minden hormonális egyensúlytalanság és minden krónikus állapot gyökere és gyújtópontja.
Kizökkenti a kortizol hormon termelődését a normális napi ritmusból, és ezáltal olyan dominóhatás jön létre, amely az ösztrogén-, progeszteron-, tesztoszteron- és a pajzsmirigyhormonok szintjére is káros hatással lehet.
A krónikus gyulladás idővel túlterheli az immunrendszert, ami így folyamatos készenlétben áll, és autoimmunitás és egyéb krónikus állapotok is kialakulhatnak. 

Természetesen nem kerülhetünk ki minden környezeti hatást és minden méreganyagot, amivel kapcsolatba kerülünk, de sokat tehetünk nap-mint-nap azért, hogy a krónikus gyulladásokat csökkentsük.

Ennek az egyik módja, hogy növeljük az elfogyasztott zöld levelesek fogyasztását.

A mai hormon-és immun egyensúlyozó tipp tehát az, hogy zöldülj! 

Törekedj arra, hogy minden főétkezés mellé fogyassz valamilyen zöld levelest. Akár párolva, akár nyersen teszed a tányérodra az zöldeket, fogyasztásukkal megtámogatod a krónikus gyulladások csökkentését és a méregtelenítési folyamatok optimális működését a szervezetedben. 

Sőt, számos vitamint (A, B, C, K) és ásványi anyagot (magnézium, kalcium) is elfogyasztasz velük természetes, jól hasznosuló formában.

Te hogyan gondoskodsz a megfelelő mennyiségű zöld leveles elfogyasztásáról?
Zöld turmix? Saláta? Dinsztelve? Főzelék? Juice?

Gyere és ismerj meg további tippeket is arról, hogyan egyensúlyozd ki immunrendszered működését, hogy visszaszerezd életerődet, energiádat, vitalitásodat!

Regisztrálj a Vitalitás Műhely AJÁNDÉK videotréning-sorozatra és ismerd meg a vitalitásod felé vezető út további mérföldköveit!

Hasonló cikkek

>