Megosztás:

Hormon & immun-egyensúlyozó biohacker tippek : tizenkettedik rész

Tudtad, hogy a kétszer több nyirokfolyadék kering a testedben, mint amennyi vér?

A nyirokrendszer olyan, mint a testünk szennyvíz-rendszere. A a vérrel ellentétben, amit a szív pumpál, a nyirokfolyadék elsődlegesen a testünk mozgásának köszönhetően közlekedik a szövetek között, így távolítva el a salakanyagokat. 

A test minden sejtjét három dolog veszi körül: vér, nyirok és idegszövet.
A sejtek megfelelő működéséhez pedig nélkülözhetetlen a méreganyagok eltávolítása.

A nyirokfolyadék alvás közben is és hosszú idejű inaktív testhelyzet után is felgyülemlik.

Sokszor akár hízással is össze lehet keverni a testünkben stagnáló nyirokfolyadékot, ami nem tud megfelelő módon távozni a szervezetből. Ezért is fontos, hogy elősegítsük a nyirok keringését, a salakanyagok távozását. 

A nyirokszövet legnagyobb részben a bőrfelület közelében található, ezért is hatékonyak az olyan technikák a nyirokkeringés javítására, mint a masszázs, vagy a bőr gyengéd dörzsölése luffa szivaccsal vagy fürdőkefével.

A nyirokkeringés javításának számos egyéb módja van, például a kocogás, a séta, bármilyen testmozgás, a szaunázás, a jóga, és ilyen az ugrálás is! 

Ez utóbbi az egyik kedvencem, ami pofonegyszerű, nulla forintos stratégia és mindig kéznél van. Vagyis inkább lábnál! 

Ki ne érezné magát jól egy kis ugrálástól! Indítsd el a kedvenc zenédet, és ugráld végig a számot, érezd jól magad. Ez nem csak a nyirokkeringésre, de az idegrendszeredre is jó hatással lesz! 

Haladóbb stratégia, ha beszerzel egy mini trambulint, ami minden nagyobb sportboltban kapható. Napi 5-10 perc a trambulinon nem csak a nyirokrendszert tartja keringésben, de a vázrendszert és az izomrendszert is erősíti!

Az egészség megteremtéséhez először helyet kell adni a méreganyagok hatékony eltávolításával.
Szóval kapcsolj be egy jó zenét és ugráld ki magadból a mérgeket. 

Ugráld magadat egészségesre!

Ismerj meg további tippeket is arról, hogyan egyensúlyozd ki immunrendszered működését, hogy visszaszerezd életerődet, energiádat, vitalitásodat!

Regisztrálj a Vitalitás Műhely AJÁNDÉK videotréning-sorozatra és ismerd meg a vitalitásod felé vezető út további mérföldköveit!

Vitalitás Műhely

Hasonló cikkek

>