2021. április 11.

Megosztás:

Hormon & immun-egyensúlyozó biohacker tippek : nyolcadik rész

A csontleves igazi csodaétel.
Csodásan hat az immunrendszer, a bélrendszer és a hormonrendszer működésére is!

A bélrendszerben számos folyamat zajlik, ami hatással van a hormonok termelődésére.

  • A bélrendszerben történik nagy része a T4-T3 pajzsmirigy hormon konverziónak.
  • Ugyanitt történik a glükokortikoidok átalakítása androgénekké (szteroid hormonok).
    És a bélben neurotranszmitterek is termelődnek, mint például a dopamin és a szerotonin.
  • És nem utolsó sorban, az immunrendszer mintegy 80%-a bélrendszer körül található.

Az immunsejtek pedig szintén összefüggésben állnak a hormonrendszerrel azáltal, hogy az endokrin szervek által termelt hormonokkal megegyező identikus hormonokat képesek szintetizálni, tárolni és kiválasztani (például pajzsmirigyhormont, ösztrogént, progeszteront, tesztoszteront, és inzulint is).

A csontleves hozzájárul a bélrendszer egészségéhez, ezáltal pedig a hormonháztartásunk egészségéhez is. Gazdag olyan, az immunrendszert és az egészséges bélfalat támogató tápanyagokban, mint a glutamin, kollagén, glicin és prolin.

A gyógyító csontleves egészen más, mint egy hétköznapi húsleves vagy zöldség alaplé.
A “terápiás” csontleves tiszta forrásból származó állati csontok hosszas főzésével állítható elő (többnyire csirke- vagy marhacsontból), melyekből a levesbe szivárog a számtalan, hormonjainkat támogató tápanyag!
Ide kattintva megtalálod a gyógyító csontleves alaplé hagyományos elkészítési javaslatát.

Mindenképpen ügyelj arra, hogy a csontleves készítéséhez legeltetett, háztáji, tiszta forrású jószágok csontjait használd fel, vagy ha helyettesíteni szeretnéd, biztosan legeltetett forrásból származó kollagént vagy zselatint használj. (Ilyen márka például a Great Lakes kollagén és zselatin)

Tedd a mindennapjaid részévé a csontleves fogyasztását! Íme néhány tipp, hogyan iktass be többet a szürcsöléséből, amit a hormonjaid is meg fognak köszönni:

  • Fogyaszd melegen, bögréből szürcsölve, mint egy nagy csésze teát, adj hozzá fűszereket, gyömbért, tengeri sót, vagy ha tolerálod, egy kis borsot.
  • Használd olyan ételek alapanyagaként, aminek a receptje alaplevet ír elő
  • Készíts egyszerű leveseket az alaplével, adj hozzá zöldségeket, sót, egy kis főtt húst, ízesítsd, forrald össze és kész.

A csontleves támogatja a bélrendszer és a bélfal egészségét, ezáltal segíti a tápanyagok felszívódását, így pedig a hormonháztartás egészségét is.

Ajándékozd meg te is magadat minél gyakrabban ezzel a csodás szuperétellel, és szürcsölj belőle minél többet, minden nap!

Váljék egészségedre!

Gyere és ismerj meg további tippeket is arról, hogyan egyensúlyozd ki immunrendszered működését, hogy visszaszerezd életerődet, energiádat, vitalitásodat!

Regisztrálj a Vitalitás Műhely AJÁNDÉK videotréning-sorozatra és ismerd meg a vitalitásod felé vezető út további mérföldköveit!

Vitalitás Műhely

Hasonló cikkek

>