AIP recept- Rukkola-pesztós grillezett csirke

Végre itt a zöldlevelesek szezonja! Lehet, hogy már te is szembesültél vele, hogy hirtelen több a zöldleveles a hűtődben, mint amit meg tudsz enni. Ilyenkor hasznos trükk szétturmixolni őket, mert igazi tápanyagbombát kapsz. Csinálhatsz belőlük pesztót is. A pesztó hagyományosan bazsalikomból készül, de rukkolából is igazán ízletes lesz. Ráadásul ha nem annyira kedvenced a rukkola intenzív íze, akkor jó hír, hogy pesztóként teljesen más, lágyabb.
Grillezz hozzá egy kis csirkecombot és tálald a zöldségmatek színes, kénes és zöldleveles zöldségeivel!

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

 

Print Recipe
AIP recept- Rukkola pesztós csirke
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Mennyiség
Hozzávalók
Hozzávalók (Rukkola pesztóhoz):
Hozzávalók (Csirkéhez):
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Mennyiség
Hozzávalók
Hozzávalók (Rukkola pesztóhoz):
Hozzávalók (Csirkéhez):
Elkészítés
Pesztó
  1. Melegíts fel egy acélserpenyőt vagy öntöttvas serpenyőt közepes lángon.
  2. Tedd bele a fokhagymát héjastól.
  3. Keverd vagy rázd a serpenyőben gyakran, így a fokhagyma forog és átsül minden oldalon. Süsd addig, amíg a fokhagyma barnulni kezd és megpuhul, kb 7-8 percig.
  4. Hagyd a fokhagymát kihűlni, majd hámozd meg.
  5. Tedd egy turmixgépbe vagy robotgépbe a többi hozzávalóval. Pulzálva, szakaszosan turmixold, amíg paszta lesz belőle.
Csirke
  1. Keverd össze a fűszereket egy tálba.
  2. Dörzsöld be a csírkét a fűszerrel alaposan.
  3. Helyezd a húst forró sütőlapra vagy serpenyőbe.
  4. Grillezd körülbelül 10 percig az egyik oldalt és 8 percig a másik oldalt, vagy amíg teljesen átsül. A sütési idő függ a grill hőmérsékletétől.
Megjegyzés

A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284617/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük