Végre itt a zöldlevelesek szezonja! Lehet, hogy már te is szembesültél vele, hogy hirtelen több a zöldleveles a hűtődben, mint amit meg tudsz enni. Ilyenkor hasznos trükk szétturmixolni őket, mert igazi tápanyagbombát kapsz. Csinálhatsz belőlük pesztót is. A pesztó hagyományosan bazsalikomból készül, de rukkolából is igazán ízletes lesz. Ráadásul ha nem annyira kedvenced a rukkola intenzív íze, akkor jó hír, hogy pesztóként teljesen más, lágyabb.
Grillezz hozzá egy kis csirkecombot és tálald a zöldségmatek színes, kénes és zöldleveles zöldségeivel!
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 9 dkg friss rukkola
- 6 gerezd fokhagyma Ne pucold meg!
- 4 evőkanál extra szűz olivaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1/4 teáskanál só
- 10 db kicsontozott, bőr nélküli csirke comb (kb 1,8 kg)
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál só
Hozzávalók
Hozzávalók (Rukkola pesztóhoz):
Hozzávalók (Csirkéhez):
|
|
- Melegíts fel egy acélserpenyőt vagy öntöttvas serpenyőt közepes lángon.
- Tedd bele a fokhagymát héjastól.
- Keverd vagy rázd a serpenyőben gyakran, így a fokhagyma forog és átsül minden oldalon. Süsd addig, amíg a fokhagyma barnulni kezd és megpuhul, kb 7-8 percig.
- Hagyd a fokhagymát kihűlni, majd hámozd meg.
- Tedd egy turmixgépbe vagy robotgépbe a többi hozzávalóval. Pulzálva, szakaszosan turmixold, amíg paszta lesz belőle.
- Keverd össze a fűszereket egy tálba.
- Dörzsöld be a csírkét a fűszerrel alaposan.
- Helyezd a húst forró sütőlapra vagy serpenyőbe.
- Grillezd körülbelül 10 percig az egyik oldalt és 8 percig a másik oldalt, vagy amíg teljesen átsül. A sütési idő függ a grill hőmérsékletétől.
A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284617/