AIP recept- Lazacsaláta cukkinitésztával

AIP recept- Lazacsaláta cukkinitésztával

Egy villámgyorsan elkészülő salátát hoztam mára, amiből könnyű,  nyári tízórai vagy uzsonna, illetve mutatós vendégváró lehet.  Egy jó zöldségspirálózóval pillanatok alatt látványos cukkinispaghettit vághatsz. A többi összetevőt sem kell sokat aprítani és hamar kész ez a látványos saláta cukkinitésztával.
Fogyassz hetente kb. fél kg vadon halászott halat, hogy elegendő omega-3-hoz juttasd a szervezeted. A füstölt, vadon fogott lazac remek forrása ezeknek a zsírsavaknak.

Tovább

AIP recept- Rukkola-pesztós grillezett csirke

AIP recept- Rukkola-pesztós grillezett csirke

Végre itt a zöldlevelesek szezonja! Lehet, hogy már te is szembesültél vele, hogy hirtelen több a zöldleveles a hűtődben, mint amit meg tudsz enni. Ilyenkor hasznos trükk szétturmixolni őket, mert igazi tápanyagbombát kapsz. Csinálhatsz belőlük pesztót is. A pesztó hagyományosan bazsalikomból készül, de rukkolából is igazán ízletes lesz. Ráadásul ha nem annyira kedvenced a rukkola intenzív íze, akkor jó hír, hogy pesztóként teljesen más, lágyabb.
Grillezz hozzá egy kis csirkecombot és tálald a zöldségmatek színes, kénes és zöldleveles zöldségeivel!

Tovább

AIP recept- Garnéla spárgával

AIP recept- Garnéla spárgával

Kezdődik a spárgaszezon: az igazi tavasz egyik hírnöke, amikor végre megjelennek a fehér és zöld spárgakötegek a piacokon. Tankold fel vele a szervezeted, hiszen csak pár hétig kapható, viszont nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat.
A citrom, gyömbér és a fokhagyma remekül harmoninzál a spárga ízével. A garnéla pedig egészen különlegessé teszi ezt a fogást. Fogyassz minél több tengeri herkentyűt, mert így tudod valódi forrásból bevinni az omega-3 zsírsavat.

Tovább

AIP recept- Csirke Waldorf saláta

AIP recept- Csirke Waldorf saláta

Jön a tavasz és ezzel együtt a zöld levelesek igazi szezonja. Használd ki és egyél minél több, helyi salátát. Próbálj ki minél többfélét a szokás fejessalátán kívül. Ismerd meg a lollot, a tölgylevelűt, a rukkolát, a szívsalátát, a bébispenótot! A variációknak csak a képzeleted szab határt.

Ha pedig maradt egy kis csirkehús a hosszan főtt alaplevedből, akkor egy nagy adag zöld levelessel, és még pár összetevővel isteni Waldorf salátát dobhatsz össze. A receptben szereplő kókuszkrémes dresszing teljesen AIP, fogyaszd bátran!

Tovább