AIP recept- Édesburgonyapüré

AIP recept- Édesburgonyapüré

Ez a recept már annyira pofonegyszerű, hogy szinte nem is recept 🙂

A batátaszezon egész nyár elejéig tart. Használd ki, hogy hazai (sőt hazai bio) édesburgonyát fogyaszhatsz biztonságos keményítősnek. Próbáld ki a többi változatot is: narancssárga és lila színben is pompázhat az édesburgonyapüréd. Így nem csak változatos színű lesz, az ízvilága, karaktere is más a különböző fajtáknak. Kísérletezz velük bátran!

Tovább

AIP recept- Kelbimbó házi füstölt, főtt sonkával

AIP recept- Kelbimbó házi füstölt, főtt sonkával

A kelbimbót sokan nem szeretik és ha ettél már túlfőtt, plöttyedt kelbimbót, akkor érted, hogy miről beszélek. Jól elkészítve azonban igazán ízletes, próbáld ki sütve vagy pirítva. Édeskésebb, kevésbé káposztaízű, ha olyankor szedik le, amikor már beköszöntöttek a fagyok. Szezonja szeptembertől egészen márciusig tart, használd ki!
A kelbimbó egyszerre zöld leveles és kénes is, így ha megeszel belőle 2 csészényit, akkor a zöldségmatek két kategóriáját is kipipálod.

Tovább

AIP recept- Céklakrémleves

AIP recept- Céklakrémleves

Most indul a friss cékla szezonja. Ez a zöldség tele van fitonutrienssel, antioxidánssal, ráadásul nagyon finom is. Nem csoda, hogy a babák is imádják. Eheted nyersen, salátának, főzve, sütve. Elkészítheted levesnek is. Azonban nemcsak a borscs receptje merül fel ilyenkor. Ízletes krémlevest főzhetsz belőle, aminek a különlegességét a karamellizálódott répa és hagyma íze adja. Ebben a melegben akár lehűtve is kipróbálhatod

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!