A hosszan főtt, extra zselatinos gyógyító csontleves alaplé több szempontból is alap. A bélrendszeri regenerációban fontos szerepet tölt be ez a lé, ezzel segítve az immunrendszeri egyensúly visszaállítását. Azonban szó szerint alapléként is használhatod. Készíts belőle krémleveseket, használd pürék készítésénél, vagy bármi ételben víz helyett.
A csirke alaplevet néhány fűszer hozzáadásával különlegessé tehetjük. A gyömbérnek és a fokhagymának is emésztést könnyítő hatása van. A spenótot az év nagy részében lehet frissen is kapni, de akár jó minőségű, vegyszermentes mirelit formában is könnyen elérhető. Rendkívül sötét leveleivel a zöldségmatek zöld leveleseinek az egyik legtápanyagdúsabb tagja. Friss korianderlevéllel tálalva még inkább tápanyagbombává tudod tenni ezt a levest.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 50 perc |
Pihentetés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 1 evőkanál friss gyömbér reszelve
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1,5 liter hosszan főtt csirkealaplé
- 1 egész főtt csirke
- 3 marék spenótlevél
Hozzávalók
|
![]() |
- Keverd össze egy lábasban a reszelt gyömbért, fokhagymát és a sót.
- Öntsd rá a hosszan főtt csirkealaplevet.
- Forrósítsd fel a levest.
- Add a leveshez a spenótleveleket.
- Egy botmixer segítségével a hozzávalókat pürésítsd, amíg homogén állagot kapsz.
- Vágd apró darabokra a megfőtt csirkemellet és tedd a lábasba.
- Opcionálisan tálalhatod citromkarikákkal, avokádó szeletekkel, korianderlevéllel megszórva.
Recept és kép forrása:https://www.pinterest.com/pin/369576713182149672