Áfonyás-narancsos zöldbab

Következő hetekben visszavezetős recepteket osztok meg veled. Ha már csinálod egy ideje az AIP eliminációt, akkor felmerül a kérdés, hogy jó, de mi van utána. Ebben szeretnék a segítségedre lenni néhány AIP visszavezetős recepttel.

A mai étel nem csak gyorsan elkészül és ízletes, de az összetevői önállóan is igazi vitaminbombák! Hát még együtt! 😋

  • A zöldbab a rostokon kívül vitaminokat (K, C, A), ásványi anyagokat valamint proteint, kalciumot, vasat és számos más fontos tápanyagot tartalmaz. 🥗 A zöldségmatekban a színesekhez soroljuk és az egyik elsők közt visszavezethető étel.
  • A vörös áfonya egészséges, vitamindús, nyomelemekben és antioxidánsokban gazdag, ráadásul aromás, finom. 🔴
  • A fenyőmag a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminokat tartalmaz. Többek között megtalálható benne az A-, E-, B1- és B2-vitaminok is.
  • A fokhagymában több, mint 25 fajta hatóanyag – enzimek, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek – található. 💪
  • A narancshéjban található egyik hatóanyag rendkívül hatékonyan képes csökkenteni a koleszterinszintet. Mindenképp vegyszermentes, bio narancs héját használd! 🍊

 

Print Recipe
Narancsos zöldbab
Mennyiség
Hozzávalók
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Tegyük a tepsibe a zöldbabot, a fokhagymát, az áztatott fenyőmagot (egy keveset hagyjunk a végére díszítésnek) és locsoljuk meg a szezámolajjal (vagy amilyen olajat használunk hozzá)
  3. Süssük körülbelül 40 percig. Félidőben kevergessük át.
  4. Amíg sül a zöldbab, tegyük az áfonyát egy lábasba.
  5. Adjuk hozzá a vizet, a cukrot és a narancshéjat.
  6. Főzzük közepes lángon addig, amíg az áfonyaszemek szétnyílnak.
  7. Amikor elkészül a bab, tegyük egy kínáló tálba. Adjuk hozzá az áfonyát, és keverjük össze.
  8. Szórjuk meg a tetejét a maradék fenyőmaggal, és sózzuk ízlés szerint.
Megjegyzés

A recept és kép forrása: https://www.westonaprice.org/cran-orange-green-beans/

>