Következő hetekben visszavezetős recepteket osztok meg veled. Ha már csinálod egy ideje az AIP eliminációt, akkor felmerül a kérdés, hogy jó, de mi van utána. Ebben szeretnék a segítségedre lenni néhány AIP visszavezetős recepttel.
A mai étel nem csak gyorsan elkészül és ízletes, de az összetevői önállóan is igazi vitaminbombák! Hát még együtt! ?
- A zöldbab a rostokon kívül vitaminokat (K, C, A), ásványi anyagokat valamint proteint, kalciumot, vasat és számos más fontos tápanyagot tartalmaz. ? A zöldségmatekban a színesekhez soroljuk és az egyik elsők közt visszavezethető étel.
- A vörös áfonya egészséges, vitamindús, nyomelemekben és antioxidánsokban gazdag, ráadásul aromás, finom. ?
- A fenyőmag a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminokat tartalmaz. Többek között megtalálható benne az A-, E-, B1- és B2-vitaminok is.
- A fokhagymában több, mint 25 fajta hatóanyag – enzimek, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek – található. ?
- A narancshéjban található egyik hatóanyag rendkívül hatékonyan képes csökkenteni a koleszterinszintet. Mindenképp vegyszermentes, bio narancs héját használd! ?

Mennyiség |
|
- 45 dkg vágott zöldbab visszavezetős
- 34 dkg vörösáfonya
- 5 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 70 gramm áztatott fenyőmag visszavezetős
- 80 ml szezámolaj, vagy avokádó, kókuszolaj szezámolaj visszavezetős
- 60 g kókuszvirágcukor
- 3 evőkanál víz
- 2 teáskanál narancshéj csak biot használj
- Ízlés szerint természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
|
![]() |
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Tegyük a tepsibe a zöldbabot, a fokhagymát, az áztatott fenyőmagot (egy keveset hagyjunk a végére díszítésnek) és locsoljuk meg a szezámolajjal (vagy amilyen olajat használunk hozzá)
- Süssük körülbelül 40 percig. Félidőben kevergessük át.
- Amíg sül a zöldbab, tegyük az áfonyát egy lábasba.
- Adjuk hozzá a vizet, a cukrot és a narancshéjat.
- Főzzük közepes lángon addig, amíg az áfonyaszemek szétnyílnak.
- Amikor elkészül a bab, tegyük egy kínáló tálba. Adjuk hozzá az áfonyát, és keverjük össze.
- Szórjuk meg a tetejét a maradék fenyőmaggal, és sózzuk ízlés szerint.
A recept és kép forrása: https://www.westonaprice.org/cran-orange-green-beans/