Ez az édesburgonya-csirke falatka tökéletes megoldás gyereknek, felnőttnek egyaránt.
Válaszd hozzá kedvenc mártogatós szószodat!
Tökéletesen illik hozzá a kurkuma paszta, melynek receptjét itt találod: https://medkozpont.hu/receptek/kurkuma-paszta/
A falatkák mellé csomagolj gyümölcsöt, vagy zöldséget ízlés szerint.
Variáld kedvedre!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
falatka
|
- 45 dkg darált csirkehús
- 30 dkg édes burgonya (reszelve)
- 3 evőkanál kókuszolaj (1 evőkanál a sütőpapír megkenéséhez)
- 2 evőkanál kókuszliszt
- 2-3 db apróra vágott újhagyma
- 1 evőkanál fokhagymapor
- 1 evőkanál vöröshagymapor
- 1 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1/2 teáskanál fekete bors (nem AIP összetevő, elhagyható)
- 1 teáskanál pirospaprika vagy chili por (nem AIP összetevő, elhagyható)
Hozzávalók
|
|
- Kapcsoljuk a sütőt 200 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, amit kókuszolajjal vékonyan kenjünk meg.
- Az összes összetevőt tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze
- Készítsünk kis golyókat, melyeket enyhén lelapítunk, kb. 2 cm vastagságúra
- Helyezzük 25-28 percre a sütőbe, egyszer megforgatva őket.
- Amikor megsült, vegyük ki a sütőből.
- Hagyjuk kihűlni, és fogyasszuk kedvenc mártogatós szószunkkal.
Figyelj arra, hogy az összetevőkhöz minőségi alapanyagokat szerezz. Ezzel kapcsolatban olvasd el az ajánlásainkat a Beszerzési források oldalon.
Kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/72902087703325443/