Vadrizs almával és szárított áfonyával

Őszi tápanyagdús, visszavezetős AIP receptet osztok meg ma veletek. Az alma és az áfonya antioxidánsokban is gazdag, így támogatva az immunrendszered, hogy egészséges maradj a hideg hónapok alatt.
A rizs a visszavezetős étrenden jó választás a keményítősök közül. Főzés után tedd hűtőbe fél napra, hogy a rezisztens keményítő át tudjon alakulni. Hűtés után visszamelegíthetve fogyaszthatod.
A rizsben található keményítő gyümölccsel fogyasztva emésztőrendszeri gondot okozhat, ha bélrendszeri egyensúlytalanság van. Ha még nem rendezted, akkor hagyd ki a gyümölcsöket addig.

Az édes és fűszeres ízek nagyszerű kombinációja, csodálatosan párosul pulyka- vagy egyéb baromfiételekhez is. 

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

 

Print Recipe
Vadrizs almával és szárított áfonyával
Fogás Köretek
Konyha AIP
Előkészítés fél nap
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés fél nap
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Köretek
Konyha AIP
Előkészítés fél nap
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés fél nap
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A rizst áztasd be egy éjszakára 2x-es mennyiségű vízben. A vízhez adj almaecetet vagy citromot. Másnap öntsd le az ázatóvizet és öblítsd le a rizst.
  2. A tökmagot áztasd be egy éjszakára, majd öblítsd le és alacsony hőfokon szárítsd ki sütőben vagy aszalógépben.
  3. Melegítsük fel az olívaolajat egy közepes edényben közepes lángon.
  4. Adjuk hozzá a zellert, a hagymát és az almát.
  5. Főzzük 5-6 percig, időnként keverve, majd tegyük egy tálba őket.
  6. Egy keverőpohárba tegyük bele a kollagént, a vizet és a szárított fűszernövényeket, és alaposan keverjük össze, amíg a kollagén feloldódik.
  7. Tegyük fel a tűzhelyre a rizst, és öntsük fel a feloldott kollagénes vízzel. Forraljuk fel.
  8. Forrás után vegyük lejjebb a hőfokot, fedjük le és főzzük addig amíg a rizs elkészül, kb. 30–40 perc alatt.
  9. Ha kész, adjuk hozzá a szárított áfonyát és tökmagot, valamint a friss petrezselymet. Keverjük össze.
  10. Igény szerint sózzuk meg.
  11. A legjobb, ha elkészülés után fél napra hűtőbe tesszük. A lehűtés után visszamelegíthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük