Őszi tápanyagdús, visszavezetős AIP receptet osztok meg ma veletek. Az alma és az áfonya antioxidánsokban is gazdag, így támogatva az immunrendszered, hogy egészséges maradj a hideg hónapok alatt.
A rizs a visszavezetős étrenden jó választás a keményítősök közül. Főzés után tedd hűtőbe fél napra, hogy a rezisztens keményítő át tudjon alakulni. Hűtés után visszamelegíthetve fogyaszthatod.
A rizsben található keményítő gyümölccsel fogyasztva emésztőrendszeri gondot okozhat, ha bélrendszeri egyensúlytalanság van. Ha még nem rendezted, akkor hagyd ki a gyümölcsöket addig.
Az édes és fűszeres ízek nagyszerű kombinációja, csodálatosan párosul pulyka- vagy egyéb baromfiételekhez is.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | fél nap |
Sütés/főzés | 45 perc |
Pihentetés | fél nap |
Mennyiség |
adag
|
- 2 evőkanál olivaolaj extra szűz
- 4 db közepes zellerszár kockákra vágva
- Fél db közepes vöröshagyma kockákra vágva
- 1 db közepes alma meghámozva és kockákra vágva
- 1 liter víz
- 60 gramm kollagén Great Lakes kollagén
- 2 teáskanál friss, szárított fűszernövény (ízlés szerint)
- 450 gramm vad rizs
- 60 gramm szárított áfonya
- 60 gramm tökmag
- 13 gramm finomra vágott petrezselyem
- 1 csipet természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
|
|
- A rizst áztasd be egy éjszakára 2x-es mennyiségű vízben. A vízhez adj almaecetet vagy citromot. Másnap öntsd le az ázatóvizet és öblítsd le a rizst.
- A tökmagot áztasd be egy éjszakára, majd öblítsd le és alacsony hőfokon szárítsd ki sütőben vagy aszalógépben.
- Melegítsük fel az olívaolajat egy közepes edényben közepes lángon.
- Adjuk hozzá a zellert, a hagymát és az almát.
- Főzzük 5-6 percig, időnként keverve, majd tegyük egy tálba őket.
- Egy keverőpohárba tegyük bele a kollagént, a vizet és a szárított fűszernövényeket, és alaposan keverjük össze, amíg a kollagén feloldódik.
- Tegyük fel a tűzhelyre a rizst, és öntsük fel a feloldott kollagénes vízzel. Forraljuk fel.
- Forrás után vegyük lejjebb a hőfokot, fedjük le és főzzük addig amíg a rizs elkészül, kb. 30–40 perc alatt.
- Ha kész, adjuk hozzá a szárított áfonyát és tökmagot, valamint a friss petrezselymet. Keverjük össze.
- Igény szerint sózzuk meg.
- A legjobb, ha elkészülés után fél napra hűtőbe tesszük. A lehűtés után visszamelegíthető.
Great Lakes kollagén - Szabadon legeltetett szarvasmarhából
A recept és a kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713173617728/