Nyári saláta

Nyári saláta

Az immunrendszer egyensúlyát segít aktiválni a valódi ételekből álló, toxinmentes, gyulladáscsökkentő étkezés. Ez a könnyű nyári saláta épp ilyen.
Tovább

Gyömbéres káposzta és répa

Gyömbéres káposzta és répa

Ez az AIP eliminációba is beilleszthető köret pompás lehetőség, hogy a zöldségmatekot elfogyaszd. Ha most vágsz bele az AIP étrendbe, akkor azért lehetsz tanácstalan, hogy mit csinálj a rengeteg zöldségből. Ha pedig már egy ideje ezen az étrenden vagy, akkor pedig jól jön egy kis változatosság.
Tovább

Húsvéti menüinspiráció

HÚSVÉT

Közeleg a húsvét. Ha még nem tudod, hogy mi legyen az ünnepi menü, esetleg elbizonytalanodtál, hogy mit is egyél húsvétkor az AIP eliminációs időszakban, akkor itt egy remek menü inspiráció számodra.

Tovább

Cékla és zeller rizottó, tormás “tejföllel”

Cékla és zeller rizottó, tormás “tejföllel”

A tél a gyökérzöldségek időszaka. Ha törekedsz a helyi, szezonális kínálat vásárlására, akkor ilyenkor eleve nagyobb tömegben veszed és fogyasztod őket.

A céklát foghatod és egyszerűen héjastul megfőzheted, azonban ha szeretnéd változatosabbá tenni, akkor készíthetsz belőle krémlevest, salátát, “zöldségtésztát”, hamis paradicsomszószt. A zeller is több mint egyszerű leveszöldség. Készíthetsz belőle chipszet vagy épp a ezt a mai receptet: a cékla-zeller rizottót. A tormás kókuszkrém citromlével megbolondítva olyan lesz a tetején mintha pikáns tejföllel locsoltad volna meg. Tálalhatsz mellé sült lazacot, nagyon illik ehhez az ízvilághoz.

Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!