Gyömbéres-spárgás csirke Stir Fry

Megosztás:

Ha a spárgaszezon végén még sikerül megcsípned egy köteg zöld spárgát, akkor ebben a rekkenő hőségben csinálj belőle egytálételt.


A stir fry-hoz egy mélyebb serpenyőre és erős lángra lesz szükséged. Az összetevők sorban, egymás után kerülnek a serpenyőbe, így mosogatni is kevesebbet kell. A gyömbéres-spárgás csirkét tálalhatod karfiolrizzsel, mellé zöldsalátával és AIP biztonságos keményítősökkel.

A gyömbér és a fokhagyma fenséges, fűszeres ízvilágot kölcsönöz ennek a fogásnak, így ha szereted a tüzesebb ételeket, nem fog hiányozni a pirospaprika vagy bors csípőssége. Ráadásul mind a gyömbér, mind a fokhagyma gyulladáscsökkentő hatású. Kombináld őket bátran az ételeidben.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Gyömbéres csirke és spárga Stir Fry
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Elkészítés
  1. Egy turmixgépbe tedd bele a gyömbért, a fokhagymát, a hagymát, az extra szűz olíva olajat, majd végül a csontleves alaplevet.
  2. Turmixold őket, amíg sima állagot kapsz.
  3. A csirkemelleket sózd ízlés szerint, majd tedd félre.
  4. Hevítsd fel egy nagyobb méretű serpenyőt, majd öntsd bele a gyömbéres keveréket, és főzd 2-3 percig.
  5. Ezután tedd bele a csirkecomb szeleteket és főzd őket készre.
  6. Amikor a hússzeletek megfőttek, add hozzá a megtisztított, nagyobb darabokra vágott spárgát és főzd tovább addig, amíg a spárga megpuhul, de még roppanós.
  7. Köretnek kínálj mellé karfiolrizst.
Megjegyzés

Kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713180151347

Hasonló cikkek

>