Ha a spárgaszezon végén még sikerül megcsípned egy köteg zöld spárgát, akkor ebben a rekkenő hőségben csinálj belőle egytálételt.
A stir fry-hoz egy mélyebb serpenyőre és erős lángra lesz szükséged. Az összetevők sorban, egymás után kerülnek a serpenyőbe, így mosogatni is kevesebbet kell. A gyömbéres-spárgás csirkét tálalhatod karfiolrizzsel, mellé zöldsalátával és AIP biztonságos keményítősökkel.
A gyömbér és a fokhagyma fenséges, fűszeres ízvilágot kölcsönöz ennek a fogásnak, így ha szereted a tüzesebb ételeket, nem fog hiányozni a pirospaprika vagy bors csípőssége. Ráadásul mind a gyömbér, mind a fokhagyma gyulladáscsökkentő hatású. Kombináld őket bátran az ételeidben.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 3 evőkanál friss gyömbér reszelve
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma, nagyobb szeletekre vágva
- 250 ml gyógyító csontleves alaplé
- 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 45 dkg csirkecomb, vastag szeletekre vágva
- 1/2 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1 köteg spárga 3-4 darabra vágva
Hozzávalók
|
|
- Egy turmixgépbe tedd bele a gyömbért, a fokhagymát, a hagymát, az extra szűz olíva olajat, majd végül a csontleves alaplevet.
- Turmixold őket, amíg sima állagot kapsz.
- A csirkemelleket sózd ízlés szerint, majd tedd félre.
- Hevítsd fel egy nagyobb méretű serpenyőt, majd öntsd bele a gyömbéres keveréket, és főzd 2-3 percig.
- Ezután tedd bele a csirkecomb szeleteket és főzd őket készre.
- Amikor a hússzeletek megfőttek, add hozzá a megtisztított, nagyobb darabokra vágott spárgát és főzd tovább addig, amíg a spárga megpuhul, de még roppanós.
- Köretnek kínálj mellé karfiolrizst.
Kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713180151347