Mára egy könnyed, nyári receptet hoztam, ami remek kiegészítője a nyári grillpartiknak.
A cseresznye-mangó salsa színes, friss, ízletes kiegészítője lehet bármilyen grillezett húsnak. Kipróbálhatod más gyümölcsökkel: például mangó helyett használj sárgadinnyét. A sárga belsejű Kantalup mellett próbáld ki a zöld belsejű Gália dinnyét is.
A salsát tálald zöld levelesekből készült salátával. Az uborkán hagyd rajta a héját, így a színesek közé be tudod számolni. Ha a zöld salátába hagymát darabolsz, akkor meg is lesz a zöldségmatekod 😉 Az elkészült salsa 1 napig eltartható hűtőben, de igyekezz hamarabb elfogyasztani.
Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 1 db nagyobb kígyó uborka feldarabolva, héjastul
- 1 db nagyobb mangó hámozva, feldarabolva
- 0,5 kg cseresznye magozva, felvágva
- 1 csésze friss bazsalikom durvára vágva
- 2 ek extra szűz olivaolaj
- 0,5 ek almaecet
- 0,5 ek só ízlés szerint
Hozzávalók
|
![]() |
- Az összes összetevőt tegyük egy tálba, alaposan keverjük össze.
- Tegyük hűtőszekrénybe, hidegen tálaljuk.
Kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713176664550