Itt a nyár, és vele együtt a grillszezon, amikor a szabadban főzés és az egész család összegyűlik egy jóízű étel köré. Ha az autoimmun protokoll (AIP) szerint étkezel, akkor sem kell lemondanod az ízletes grillélményről. 🔥
Ez a szaftos saslik receptünk a nyári grillezések elmaradhatatlan részévé válik. A különböző zöldségek, mint például a sárgarépa, a cukkini és a piros hagyma, harmonikusan keverednek a csirke vagy pulykahússal. Ez a kombináció nem csak szemet gyönyörködtető, de tele van tápanyagokkal is.
Nemcsak ízletes és egészséges, de könnyen elkészíthető is. Akár grillt, akár sütőt használsz, a végeredmény garantáltan ínycsiklandó lesz. Gyűjtsd össze a családot és barátokat, és élvezzétek a grillezés nyújtotta örömöket, miközben figyeltek az egészségre és a jólétetekre is.
Köretként fogyassz mellé édesburgonyapürét.
Jó étvágyat!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
nyárs
|
- 6 nyárs bambusz vagy fém
- 2 közepes csirkemellfilé kockákra vágva
- 1 fej vöröshagyma nagyobb darabokra vágva
- 1 kisebb cukini, vastagabbra karikázva
- 1 közepes sárgarépa, vastagabbra karikázva
- 5 fej gomba, szeletelve opcionális, eliminációban elhagyandó
- 2 evőkanál zödfüszer keverék (provencei)
- 4 evőkanál extra szűz olivaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 csipet tengeri só
Hozzávalók
|
|
- A csirkemellfilét kockázd fel kb. 2 centis kockákra. Rakd egy tálba és tedd félre.
- Egy tálba öntsd bele az olajat, ecetet, sót, fűszerkeveréket. Keverd össze alaposan, és a felét öntsd rá a csirkemellre.
- A csirkemellet pácold 30 percig, de akár előző este is előkészülhetsz vele.
- Ha fa vagy bambusznyársat használsz, áztasd legalább 15 percet vízben őket.
- A csirkemelldarabokat kezdd el felfűzni a nyársra. Egy csirkemell kocka, majd hagyma, cukkini, gomba, sárgarépa, majd újra egy csirkemell kocka. De természetesen kedvedre variálhatod.
- A felfűzést egy csirkemell kockával zárjuk.
- Ha kész vagyunk velük, a megmaradt páccal kenjük meg.
- Kezdődhet a grillezés. 🙂 Folyamatosan forgassuk, hogy minden oldala alaposan megpiruljon és a hús megsüljön.
- Ez körülbelül 15 perc, vagy ameddig a csirke leve el nem fogy.
- Melegen fogyaszd a választott köreteddel együtt.
Kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713186701926/