jún


15

A brokkoli nyár elejétől egészen tél közepéig terem.
A brokkolit vitaminokban-, antioxidánsokban- és tápanyagokban gazdag tulajdonságai miatt ajánlott fogyasztani.

Ez a recept, a karfiolrizs alternatívája, mely tökéletes köret bármilyen húsétel mellé.

ápr


07

A tavasz egyik csalhatatlan jele, hogy a medvehagyma mellett megjelenik a hónapos retek a piacokon, zöldségeseknél. Ezt a piros retket elsősorban nyersen szoktuk fogyasztani, ebben a receptben is így szerepel, de a keleti konyhák előszeretettel főzik meg. Fogyaszthatod úgy is.

márc


09

A karalábénak egy kissé mostoha sors jutott, körülnézve az eddigi receptek közt. Pedig ez a káposztafélék közé tartozó zöldség igen értékes része a zöldségmateknak. A gumója a kénesek közé sorolható, azonban a levele zöld levelesként is fogyasztható.

febr


16

Az eliminációs időszakban szabadságra mennek a csucsorfélék, köztük a paradicsom is. Így a klasszikus guacamole receptek se jöhetnek szóba ebben az időszakban. Ez azonban nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk az avokádóról.