AIP recept – Reszelt almás fasírtgolyók

Nagy kedvenceim a zöldséges fasírtgolyók. A darált húst remekül fel lehet lazítani reszelt gyökérzöldségekkel vagy ahogy a lenti receptben is, póréhagymával. Finom, zamatos lesz tőle a fasírtod. Ebben a receptben a gyömbér, a kurkuma és a fahéjas almaszósz még pikánsabbá teszi a pulykahúst. Bátran próbáld ki más darált húsból is.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

 

Print Recipe
AIP recep t- Reszelt almás fasírtgolyók
Fogás Desszertek
Konyha AIP
Mennyiség
Hozzávalók
Hozzávalók (Fasírtgolyóhoz)
Hozzávalók (Szószhoz)
Fogás Desszertek
Konyha AIP
Mennyiség
Hozzávalók
Hozzávalók (Fasírtgolyóhoz)
Hozzávalók (Szószhoz)
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C –ra.
  2. Egy közepes méretű keverőtálban gyúrd össze a húsgombóc összetevőit kézzel.
  3. A keveréket formázd meg hasonló méretű húsgombócokká, és tedd egy nagy tepsibe.
  4. Amint a sütő elérte a kívánt hőmérsékletet, helyezd a húsgolyókat a sütőbe, és süsd 20 percig.
  5. Készítsd el a szószt: egy kis serpenyőben melegítsd fel az almapürét és az almaecetet közepes lángon, amíg elkezd finoman buborékozni.
  6. Fűszerezd, sózd és forrald össze.
  7. Vedd le a tűzről, és ecsettel kend át a megsült húsgombócokat és tálalhatsz mellé extra szószt egy külön tálban, ha szeretnéd.
Megjegyzés

A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157283980/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.