Nagy kedvenceim a zöldséges fasírtgolyók. A darált húst remekül fel lehet lazítani reszelt gyökérzöldségekkel vagy ahogy a lenti receptben is, póréhagymával. Finom, zamatos lesz tőle a fasírtod. Ebben a receptben a gyömbér, a kurkuma és a fahéjas almaszósz még pikánsabbá teszi a pulykahúst. Bátran próbáld ki más darált húsból is.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 45 dkg darált pulykahús
- 75 g póréhagyma apróra vágott
- 1 evőkanál friss gyömbér reszelt
- 1/2 teáskanál őrölt kurkuma
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál fahéj
- 220 g almapüré
- 1 evőkanál víz
- 1 evőkanál almaecet
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/4 teáskanál őrölt kurkuma
- 1/4 teáskanál só
- 1/8 teáskanál fahéj
Hozzávalók
Hozzávalók (Fasírtgolyóhoz)
Hozzávalók (Szószhoz)
|
|
- Melegítsd elő a sütőt 200 °C –ra.
- Egy közepes méretű keverőtálban gyúrd össze a húsgombóc összetevőit kézzel.
- A keveréket formázd meg hasonló méretű húsgombócokká, és tedd egy nagy tepsibe.
- Amint a sütő elérte a kívánt hőmérsékletet, helyezd a húsgolyókat a sütőbe, és süsd 20 percig.
- Készítsd el a szószt: egy kis serpenyőben melegítsd fel az almapürét és az almaecetet közepes lángon, amíg elkezd finoman buborékozni.
- Fűszerezd, sózd és forrald össze.
- Vedd le a tűzről, és ecsettel kend át a megsült húsgombócokat és tálalhatsz mellé extra szószt egy külön tálban, ha szeretnéd.
A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157283980/