ápr


07

A tavasz egyik csalhatatlan jele, hogy a medvehagyma mellett megjelenik a hónapos retek a piacokon, zöldségeseknél. Ezt a piros retket elsősorban nyersen szoktuk fogyasztani, ebben a receptben is így szerepel, de a keleti konyhák előszeretettel főzik meg. Fogyaszthatod úgy is.

márc


09

A karalábénak egy kissé mostoha sors jutott, körülnézve az eddigi receptek közt. Pedig ez a káposztafélék közé tartozó zöldség igen értékes része a zöldségmateknak. A gumója a kénesek közé sorolható, azonban a levele zöld levelesként is fogyasztható.

febr


16

Az eliminációs időszakban szabadságra mennek a csucsorfélék, köztük a paradicsom is. Így a klasszikus guacamole receptek se jöhetnek szóba ebben az időszakban. Ez azonban nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk az avokádóról.

febr


02

A hosszan főtt, extra zselatinos gyógyító csontleves alaplé több szempontból is alap. A bélrendszeri regenerációban fontos szerepet tölt be ez a lé, ezzel segítve az immunrendszeri egyensúly visszaállítását. Azonban szó szerint alapléként is használhatod. Készíts belőle krémleveseket, használd pürék készítésénél, vagy bármi ételben víz helyett.