AIP recept – Reszelt almás fasírtgolyók

AIP recept – Reszelt almás fasírtgolyók

Nagy kedvenceim a zöldséges fasírtgolyók. A darált húst remekül fel lehet lazítani reszelt gyökérzöldségekkel vagy ahogy a lenti receptben is, póréhagymával. Finom, zamatos lesz tőle a fasírtod. Ebben a receptben a gyömbér, a kurkuma és a fahéjas almaszósz még pikánsabbá teszi a pulykahúst. Bátran próbáld ki más darált húsból is.

Tovább

AIP recept – Zöldséges ‘pörkölt’

AIP recept – Zöldséges ‘pörkölt’

Ott a fincsi legeltetett marhahús, de nem tudod, hogy mit főzz belőle? Mindig csak AIP pörkölt? Hagyma, hús, só esetleg egy kis kurkuma. Isteni ez is, de ha valami izgalmasabbra vágysz, akkor dobd fel pár zöldséggel, adj hozzá egy kis fokhagymát és gyömbért.

Tovább

AIP recept – Kurkumás cukkinikrémleves

AIP recept – Kurkumás cukkinikrémleves

Ha egy kis változatosságra vágysz, akkor felhasználhatod a terápiás csontlevest alapléként egy finom zöldségkrémleveshez. Cukkinit szinte egész évben tudsz vásárolni, de ha teheted válaszd a helyi, szezonális zöldségeket.
A tálaláskor a recept szerint megszórhatod friss korianderlevelekkel. De jól harmonizál a cukkini ízével a kakukkfű, a bazsalikom, az oregánó és a rozmaring is. A zöldfűszerek igazi tápanyagbombák, ne hagyjd ki őket az étkezésedből! A kurkuma pedig egy szuper fűszer, ami nemcsak izgalmas ízt kölcsönöz a levesnek, hanem gyulladáscsökkentő hatású is. Fogyaszd bátran!

Tovább

Cékla saláta

Cékla saláta

Ez egy nagyon egyszerű céklarecept. A céklát sokan nem szeretik jellegzetes földes íze miatt, pedig egy kis savassággal nagyon jól lehet finomítani az összhatáson. A jellegzetes ízét a sütés is tompítja, de sokkal gyorsabb és egyszerűbb megoldás, ha egy kis almaecetet adunk hozzá. A narancshéjjal karöltve ínycsiklandozó és harmonikus ízhatást érhetünk el – egy ilyen egyszerű alapanyagból.
Tovább