AIP recept – Karfiol püré

Májusban kezdődik a karfiol szezonja és eltart egészen télig. A karfiol a keresztesvirágúak rendjébe tartozik. Dr. Terry Wahls ajánlása alapján fogyaszd bátran akkor is, ha a pajzsmirigyed érintett. Tiszta, kiegyensúlyozott étrenden nem okoz gondot, viszont tápanyagdús és hasznos a méregtelenítésnek, valamint a metilációs folyamatoknak.
A karfiolpüré remekül kiegészíti a pörkölteket, szaftos húsokat, de tálalhatod sült, grillezett hússzeletek mellé is. Megbolondíthatod frissen vágott zöldfűszerekkel. Összekeverheted apróra darabolt metélőhagymával.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

 

Print Recipe
AIP recept- Karfiol püré
Fogás Köretek
Konyha AIP
Mennyiség
Hozzávalók
Fogás Köretek
Konyha AIP
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Öntsd fel a rózsáira szedett karfiolt az alaplével, fedd le és forrald fel.
  2. Vedd le takaréklángra, és párold, amíg a karfiol nagyon puha nem lesz, körülbelül 30-40 percig.
  3. Add hozzá a fokhagyma gerezdeket, és főzd további 5 percig.
  4. Öntsd le a levet róla, és botmixer segítségével pürésítsd sűrű pürévé. Ha szükséges, adj hozzá annyi főzőlevet, hogy krémes állagú legyen.
  5. Sózd ízlés szerint.
Megjegyzés

A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157236905/

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com