Májusban kezdődik a karfiol szezonja és eltart egészen télig. A karfiol a keresztesvirágúak rendjébe tartozik. Dr. Terry Wahls ajánlása alapján fogyaszd bátran akkor is, ha a pajzsmirigyed érintett. Tiszta, kiegyensúlyozott étrenden nem okoz gondot, viszont tápanyagdús és hasznos a méregtelenítésnek, valamint a metilációs folyamatoknak.
A karfiolpüré remekül kiegészíti a pörkölteket, szaftos húsokat, de tálalhatod sült, grillezett hússzeletek mellé is. Megbolondíthatod frissen vágott zöldfűszerekkel. Összekeverheted apróra darabolt metélőhagymával.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 1 csésze csontleves alaplé
- 1 fej karfiol rózsáira szedve
- 3 gerezd fokhagyma egészben
- só ízlés szerint
Hozzávalók
|
|
- Öntsd fel a rózsáira szedett karfiolt az alaplével, fedd le és forrald fel.
- Vedd le takaréklángra, és párold, amíg a karfiol nagyon puha nem lesz, körülbelül 30-40 percig.
- Add hozzá a fokhagyma gerezdeket, és főzd további 5 percig.
- Öntsd le a levet róla, és botmixer segítségével pürésítsd sűrű pürévé. Ha szükséges, adj hozzá annyi főzőlevet, hogy krémes állagú legyen.
- Sózd ízlés szerint.
A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157236905/