Szivárvány káposzta saláta

Salátát készíteni egyszerű. Vagy mégsem? Ha álltál már tanácstalanul a konyhában, hogy mégis hogyan tedd bele a zöldségmatekot egyetlen salátába, akkor ez a recept neked szól.

Valóban csak annyi az egész, hogy összevágsz pár zöldséget és nyakon öntöd valami dresszinggel. Na, de ha most találkoztál a zöldségmatek koncepciójával, akkor csak kapkodod a fejed, hogy mi hova való. Ebben az egyszerű, mégis rendkívül színes salátában megtalálható a zöldségmatek mindhárom kategóriája: a fodros kel a zöldlevelesek, a lilakáposzta a kénesek, a sárgarépa pedig a színesek közé tartozik. Most, hogy ezt tisztáztuk, tényleg csak a megfelelő öntet hiányzik. Az olívaolajat keverd el valami savanyúval, mint az almaecet és a lime leve. Ezek egyrészt segítik a fehérjék emésztését. Másrészt ha a keményítősök mellé zsírt és savakat fogyasztasz, akkor stabilabban tartod a vércukorszintedet. Ugye, milyen nagyszerű ez a szivárvány saláta?

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Szivárvány káposzta saláta
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Salátához
Dresszinghez
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Salátához
Dresszinghez
Elkészítés
  1. Vágd apróra a káposztákat. Reszeld le a répákat.
  2. Forgasd össze alaposan a zöldségeket.
  3. A dresszing hozzávalóit keverd össze egy kistálban.
  4. Öntsd a dresszinget a salátára.
  5. Díszítsd lime karikákkal, friss metélőhagymával.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713182214497

>