Salátát készíteni egyszerű. Vagy mégsem? Ha álltál már tanácstalanul a konyhában, hogy mégis hogyan tedd bele a zöldségmatekot egyetlen salátába, akkor ez a recept neked szól.
Valóban csak annyi az egész, hogy összevágsz pár zöldséget és nyakon öntöd valami dresszinggel. Na, de ha most találkoztál a zöldségmatek koncepciójával, akkor csak kapkodod a fejed, hogy mi hova való. Ebben az egyszerű, mégis rendkívül színes salátában megtalálható a zöldségmatek mindhárom kategóriája: a fodros kel a zöldlevelesek, a lilakáposzta a kénesek, a sárgarépa pedig a színesek közé tartozik. Most, hogy ezt tisztáztuk, tényleg csak a megfelelő öntet hiányzik. Az olívaolajat keverd el valami savanyúval, mint az almaecet és a lime leve. Ezek egyrészt segítik a fehérjék emésztését. Másrészt ha a keményítősök mellé zsírt és savakat fogyasztasz, akkor stabilabban tartod a vércukorszintedet. Ugye, milyen nagyszerű ez a szivárvány saláta?
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 15 dkg fodros kel apróra vágva
- 20 dkg lilakáposzta apróra vágva
- 20 dkg sárgarépa lereszelve
- 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 1 evőkanál almaeet
- 1 késhegynyi természetes kősó vagy tengeri só
- 1/2 teáskanál Lime leve
- Lime karikák
- 2 evőkanál Friss metélőhagyma, apróra vágva
Hozzávalók
Salátához
Dresszinghez
Díszítéshez
|
|
- Vágd apróra a káposztákat. Reszeld le a répákat.
- Forgasd össze alaposan a zöldségeket.
- A dresszing hozzávalóit keverd össze egy kistálban.
- Öntsd a dresszinget a salátára.
- Díszítsd lime karikákkal, friss metélőhagymával.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713182214497