Gyors, nyári egytálétel a csirkés salátatekercs. Nem kell vele órákig állni a konyhában, egyszerűen elkészül. Tálald egy pár főzőbanánlepénykével. Látványos vendégváró fogás lehet belőle. Akár munkahelyre dobozolós ebédnek is tökéletes. Benne van a zöldségmatek: a gomba és a hagymák a kénesek, a csicsóka színes, a saláta és a koriander pedig a zöldleveles.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 45 dkg darált csirkehús
- 20 dkg gomba apróra vágva
- 20 dkg csicsóka apróra vágva
- 2 db zöldhagyma szeletelve
- 2 evőkanál friss gyömbér aprítva
- 1 gerezd fokhagyma zúzott
- 1 evőkanál avokádó olaj (kókuszolaj is jó)
- 4 evőkanál kókusz aminószósz elhagyható
- Salátalevelek (római vagy jégsaláta)
- Korianderzöld (opcionális)
Hozzávalók
|
|
- Közepes lángon melegítsd meg az olajat, piritsd meg rajta a darálthúst.
- Add hozzá a gombát, a csicsókát, a zöld hagymát, gyömbért, és a fokhagymát. Pirítsd, amíg jól összesülnek, illatosak lesznek.
- Adj hozzá 4 evőkanál kókusz aminószószt és jól keverd össze. Adhatsz hozzá további szószt, ha szükséges, de ne legyen túl szaftos, mert le fog folyni a salátáról. A kókusz aminószósz helyett használhatsz sűrű kókuszkrémet is.
- Púpozd a keveréket a salátalevelekre. Tetejére szórhatsz zöld koriandert díszítésnek.
A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284539/