AIP recept- Gyulladáscsökkentő fasírt

AIP recept- Gyulladáscsökkentő fasírt

Egy egyszerű fasírtból megfelelő fűszerezéssel gyulladáscsökkentő étel lesz. Persze ehhez mindenképp válassz jó forrású, legeltetett borjúhúst. Vagy csinálhatod más szintén jó forrásból származó darált húsból.
Egy kutatás szerint a gyömbért fogyasztó RA-ban érintettek 75%-a a fájdalom enyhülését és a duzzanat csökkenését tapasztalta. A zöld levesek, mint a koriander is fontos szerepet játszanak az AIP étrendben, hatékonyan támogatják a méregtelenítést. A fokhagyma amellett, hogy erős antioxidáns hatással rendelkezik, vérnyomáscsökkentő, valamint antibakteriális és gombaellenes hatással is bír. Fűszerezd velük bátran a fasírtot és tálald a zöldségmatekkal a jobb hatás kedvéért.

Tovább

AIP recept- Garnéla spárgával

AIP recept- Garnéla spárgával

Kezdődik a spárgaszezon: az igazi tavasz egyik hírnöke, amikor végre megjelennek a fehér és zöld spárgakötegek a piacokon. Tankold fel vele a szervezeted, hiszen csak pár hétig kapható, viszont nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat.
A citrom, gyömbér és a fokhagyma remekül harmoninzál a spárga ízével. A garnéla pedig egészen különlegessé teszi ezt a fogást. Fogyassz minél több tengeri herkentyűt, mert így tudod valódi forrásból bevinni az omega-3 zsírsavat.

Tovább

AIP recept – Reszelt almás fasírtgolyók

AIP recept – Reszelt almás fasírtgolyók

Nagy kedvenceim a zöldséges fasírtgolyók. A darált húst remekül fel lehet lazítani reszelt gyökérzöldségekkel vagy ahogy a lenti receptben is, póréhagymával. Finom, zamatos lesz tőle a fasírtod. Ebben a receptben a gyömbér, a kurkuma és a fahéjas almaszósz még pikánsabbá teszi a pulykahúst. Bátran próbáld ki más darált húsból is.

Tovább

AIP recept- Csirke Waldorf saláta

AIP recept- Csirke Waldorf saláta

Jön a tavasz és ezzel együtt a zöld levelesek igazi szezonja. Használd ki és egyél minél több, helyi salátát. Próbálj ki minél többfélét a szokás fejessalátán kívül. Ismerd meg a lollot, a tölgylevelűt, a rukkolát, a szívsalátát, a bébispenótot! A variációknak csak a képzeleted szab határt.

Ha pedig maradt egy kis csirkehús a hosszan főtt alaplevedből, akkor egy nagy adag zöld levelessel, és még pár összetevővel isteni Waldorf salátát dobhatsz össze. A receptben szereplő kókuszkrémes dresszing teljesen AIP, fogyaszd bátran!

Tovább