Folytassuk íz-körüli utazásunkat!
A barbecue ízvilágát tekintve maga Amerika!
Egy egyszerű fasírtból megfelelő fűszerezéssel gyulladáscsökkentő étel lesz. Persze ehhez mindenképp válassz jó forrású, legeltetett borjúhúst. Vagy csinálhatod más szintén jó forrásból származó darált húsból.
Egy kutatás szerint a gyömbért fogyasztó RA-ban érintettek 75%-a a fájdalom enyhülését és a duzzanat csökkenését tapasztalta. A zöld levesek, mint a koriander is fontos szerepet játszanak az AIP étrendben, hatékonyan támogatják a méregtelenítést. A fokhagyma amellett, hogy erős antioxidáns hatással rendelkezik, vérnyomáscsökkentő, valamint antibakteriális és gombaellenes hatással is bír. Fűszerezd velük bátran a fasírtot és tálald a zöldségmatekkal a jobb hatás kedvéért.
Kezdődik a spárgaszezon: az igazi tavasz egyik hírnöke, amikor végre megjelennek a fehér és zöld spárgakötegek a piacokon. Tankold fel vele a szervezeted, hiszen csak pár hétig kapható, viszont nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat.
A citrom, gyömbér és a fokhagyma remekül harmoninzál a spárga ízével. A garnéla pedig egészen különlegessé teszi ezt a fogást. Fogyassz minél több tengeri herkentyűt, mert így tudod valódi forrásból bevinni az omega-3 zsírsavat.
Nagy kedvenceim a zöldséges fasírtgolyók. A darált húst remekül fel lehet lazítani reszelt gyökérzöldségekkel vagy ahogy a lenti receptben is, póréhagymával. Finom, zamatos lesz tőle a fasírtod. Ebben a receptben a gyömbér, a kurkuma és a fahéjas almaszósz még pikánsabbá teszi a pulykahúst. Bátran próbáld ki más darált húsból is.