AIP recept- Garnéla spárgával

AIP recept- Garnéla spárgával

Kezdődik a spárgaszezon: az igazi tavasz egyik hírnöke, amikor végre megjelennek a fehér és zöld spárgakötegek a piacokon. Tankold fel vele a szervezeted, hiszen csak pár hétig kapható, viszont nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat.
A citrom, gyömbér és a fokhagyma remekül harmoninzál a spárga ízével. A garnéla pedig egészen különlegessé teszi ezt a fogást. Fogyassz minél több tengeri herkentyűt, mert így tudod valódi forrásból bevinni az omega-3 zsírsavat.

Tovább

AIP recept – Reszelt almás fasírtgolyók

AIP recept – Reszelt almás fasírtgolyók

Nagy kedvenceim a zöldséges fasírtgolyók. A darált húst remekül fel lehet lazítani reszelt gyökérzöldségekkel vagy ahogy a lenti receptben is, póréhagymával. Finom, zamatos lesz tőle a fasírtod. Ebben a receptben a gyömbér, a kurkuma és a fahéjas almaszósz még pikánsabbá teszi a pulykahúst. Bátran próbáld ki más darált húsból is.

Tovább

AIP recept- Csirke Waldorf saláta

AIP recept- Csirke Waldorf saláta

Jön a tavasz és ezzel együtt a zöld levelesek igazi szezonja. Használd ki és egyél minél több, helyi salátát. Próbálj ki minél többfélét a szokás fejessalátán kívül. Ismerd meg a lollot, a tölgylevelűt, a rukkolát, a szívsalátát, a bébispenótot! A variációknak csak a képzeleted szab határt.

Ha pedig maradt egy kis csirkehús a hosszan főtt alaplevedből, akkor egy nagy adag zöld levelessel, és még pár összetevővel isteni Waldorf salátát dobhatsz össze. A receptben szereplő kókuszkrémes dresszing teljesen AIP, fogyaszd bátran!

Tovább

AIP recept – Zöldséges ‘pörkölt’

AIP recept – Zöldséges ‘pörkölt’

Ott a fincsi legeltetett marhahús, de nem tudod, hogy mit főzz belőle? Mindig csak AIP pörkölt? Hagyma, hús, só esetleg egy kis kurkuma. Isteni ez is, de ha valami izgalmasabbra vágysz, akkor dobd fel pár zöldséggel, adj hozzá egy kis fokhagymát és gyömbért.

Tovább