AIP recept- Céklakrémleves

Most indul a friss cékla szezonja. Ez a zöldség tele van fitonutrienssel, antioxidánssal, ráadásul nagyon finom is. Nem csoda, hogy a babák is imádják. Eheted nyersen, salátának, főzve, sütve. Elkészítheted levesnek is. Azonban nemcsak a borscs receptje merül fel ilyenkor. Ízletes krémlevest főzhetsz belőle, aminek a különlegességét a karamellizálódott répa és hagyma íze adja. Ebben a melegben akár lehűtve is kipróbálhatod

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Print Recipe
AIP recept- Céklaleves
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Mennyiség
Hozzávalók
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Helyezd a céklát egy nagy lábasba.
  2. Adj hozzá 9 dl csirke húslevest, sózd.
  3. Fedd le és főzd 45 percig, vagy amíg a cékla megpuhul.
  4. Közben melegítsd fel a ghít vagy kókuszolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.
  5. Pirítsd meg a hagymát és a sárgarépát, folyamatosan kevergetve, amíg répa és a hagyma megpuhul, és édes illatuk lesz.
  6. Miután a hagyma és a sárgarépa megpuhul, add hozzá a céklához.
  7. Hagyd a levest hűlni egy kicsit, majd öntsd át egy turmixgépbe, add hozzá a maradék húslevest és turmixszold simára. Ezt a műveletet végezheted botmixerrel is.
  8. Öntsd a levest vissza a fazékba, és ízesítsd sóval ízlés szerint. Lassú tűzön melegítsd, majd tálald.
Megjegyzés

A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284521/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük