Most indul a friss cékla szezonja. Ez a zöldség tele van fitonutrienssel, antioxidánssal, ráadásul nagyon finom is. Nem csoda, hogy a babák is imádják. Eheted nyersen, salátának, főzve, sütve. Elkészítheted levesnek is. Azonban nemcsak a borscs receptje merül fel ilyenkor. Ízletes krémlevest főzhetsz belőle, aminek a különlegességét a karamellizálódott répa és hagyma íze adja. Ebben a melegben akár lehűtve is kipróbálhatod
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 90 dkg friss cékla hámozott és apróra vágott
- 1,2 liter csirke húsleves alaplé
- 1/2 teáskanál só
- 2 evőkanál ghí vagy kókuszolaj
- 1 db hagyma vékonyra szeletelve
- 1 db sárgarépa hámozott és kockára vágott
Hozzávalók
|
|
- Helyezd a céklát egy nagy lábasba.
- Adj hozzá 9 dl csirke húslevest, sózd.
- Fedd le és főzd 45 percig, vagy amíg a cékla megpuhul.
- Közben melegítsd fel a ghít vagy kókuszolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.
- Pirítsd meg a hagymát és a sárgarépát, folyamatosan kevergetve, amíg répa és a hagyma megpuhul, és édes illatuk lesz.
- Miután a hagyma és a sárgarépa megpuhul, add hozzá a céklához.
- Hagyd a levest hűlni egy kicsit, majd öntsd át egy turmixgépbe, add hozzá a maradék húslevest és turmixszold simára. Ezt a műveletet végezheted botmixerrel is.
- Öntsd a levest vissza a fazékba, és ízesítsd sóval ízlés szerint. Lassú tűzön melegítsd, majd tálald.
A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284521/