A maradék csirkehús felhasználására remek ötlet ez az avokádós csirkesaláta. Csirkecomb vagy csirkemell egyaránt jó hozzá. Arra figyelj csak, hogy a kapirgálós forrást részesítsd előnyben.
Az avokádós dresszing a tejfölös vagy majonézes öntethez lesz hasonló állagban és ízvilágban is. Tedd a csirkasaláta mellé a zöldségmatekot. Sült batátahasábokkal, grillezett zöldségekkel, salátával, vagy akár csak szeletelt nyers zöldségekkel tálalhatod.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 30 dkg maradék apróra vágott csirke
- 1 db nagy avokádó
- 2 gerezd fokhagyma szétnyomva
- 25 gr koriander levél
- 2 db Lime leve bio
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál avokádó olaj vagy olivaolaj
- 1/4 teáskanál só, vagy több, ízlés szerint
- 1 db zöldhagyma szeletelt
Hozzávalók
|
|
- Egy robotgéppel turmixoljuk össze simára az avokádót, a vizet, a koriandert, lime levét, sót, és a fokhagymát.
- A keverékhez adjunk avokádó olajat, hogy krémesebb állagú legyen.
- Keverd össze az avokádós krémet, csirkét és szeletelt hagymát.
- Ízesítsd sóval ízlés szerint, attól függően, hogy milyen sós csirkét használtál.
- Tálald a zöldségmatekkal.
A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284446/