Az eliminációs időszakban szabadságra mennek a csucsorfélék, köztük a paradicsom is. Így a klasszikus guacamole receptek se jöhetnek szóba ebben az időszakban. Ez azonban nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk az avokádóról.
Készítheted paradicsom nélkül is a guacalomét: a zöldfűszerek, a hagymák és citrusfélék épp elég ízletessé teszik, hogy ne hiányozzon belőle. Fogyaszhatod húsok, halak vagy akár saláta mellé majonéz helyett. Mártogathatsz bele zöldséghasábokat, vagy sült batáta- és főzőbanánchipszet.
Ha csak kemény, éretlen avokádót kapsz, akkor zárd egy dobozba egy almával szobahőmérsékleten 1-2 napra. Így gyorsan meg fog érni.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 2 db érett avokádó
- 1/2 db bio citrom leve és héja
- 1 csokor aprított friss koriander vagy petrezselyem
- 1 db bio lime leve
- 1 gerezd fokhagyma préselve
- 1 db kisebb fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 teáskanál extra szűz olíva olaj
- ízlés szerint természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
|
|
- Vágd ketté az avókádókat, szedd ki a magját.
- A húsát kanalazd egy tálba.
- Csepegtesd rá a citromlevet, valamint a reszelt citromhéjat.
- Aprítsd fel a vöröshagymát, koriandert/petrezselymet.
- Minden fűszert, hozzávalót adj hozzá az avokádóhoz az olajat kivéve.
- Keverd össze a hozzávalókat, majd egy villa segítségével pépesítsd, sózd ízlés szerint.
- Végül locsold meg az extra szűz olíva olajjal.
Recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713182274137/