Egyszerű guacamole

Az eliminációs időszakban szabadságra mennek a csucsorfélék, köztük a paradicsom is. Így a klasszikus guacamole receptek se jöhetnek szóba ebben az időszakban. Ez azonban nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk az avokádóról.

Készítheted paradicsom nélkül is a guacalomét: a zöldfűszerek, a hagymák és citrusfélék épp elég ízletessé teszik, hogy ne hiányozzon belőle. Fogyaszhatod húsok, halak vagy akár saláta mellé majonéz helyett. Mártogathatsz bele zöldséghasábokat, vagy sült batáta- és főzőbanánchipszet.

Ha csak kemény, éretlen avokádót kapsz, akkor zárd egy dobozba egy almával szobahőmérsékleten 1-2 napra. Így gyorsan meg fog érni.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Egyszerű guacamole
Elkészítés
  1. Vágd ketté az avókádókat, szedd ki a magját.
  2. A húsát kanalazd egy tálba.
  3. Csepegtesd rá a citromlevet, valamint a reszelt citromhéjat.
  4. Aprítsd fel a vöröshagymát, koriandert/petrezselymet.
  5. Minden fűszert, hozzávalót adj hozzá az avokádóhoz az olajat kivéve.
  6. Keverd össze a hozzávalókat, majd egy villa segítségével pépesítsd, sózd ízlés szerint.
  7. Végül locsold meg az extra szűz olíva olajjal.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713182274137/