Ez egy nagyon egyszerű céklarecept. A céklát sokan nem szeretik jellegzetes földes íze miatt, pedig egy kis savassággal nagyon jól lehet finomítani az összhatáson. A jellegzetes ízét a sütés is tompítja, de sokkal gyorsabb és egyszerűbb megoldás, ha egy kis almaecetet adunk hozzá. A narancshéjjal karöltve ínycsiklandozó és harmonikus ízhatást érhetünk el – egy ilyen egyszerű alapanyagból.
Az eredeti receptben balzsamecettel készítik almaecet helyett, de sajnos a legtöbb balzsamecet nem megfelelő minőségű, és hozzáadott cukrot vagy adalékokat is tartalmazhat, és nehezen beszerezhető itthon. Bátran készítsd almaecettel!
Mennyiség |
adag
|
- 4 db cékla
- 3 teáskanál bio narancshéj
- 1 csipet természetes kősó
- 4 evőkanál almaecet
Hozzávalók
|
|
- Vágd le a cékla végeit és egy zöldség hámozóval hámozd meg a gumókat.
- A kockára vágott céklát párold majdnem készre (al dente).
- Hagyd a céklát teljesen kihűlni.
- Tedd át egy tálba, locsold meg a almaecettel, keverd össze a narancshéjjal, adj hozzá sót ízlés szerint. Feldobhatod egy kis fokhagymával.
A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157236934/