Cékla saláta

Ez egy nagyon egyszerű céklarecept. A céklát sokan nem szeretik jellegzetes földes íze miatt, pedig egy kis savassággal nagyon jól lehet finomítani az összhatáson. A jellegzetes ízét a sütés is tompítja, de sokkal gyorsabb és egyszerűbb megoldás, ha egy kis almaecetet adunk hozzá. A narancshéjjal karöltve ínycsiklandozó és harmonikus ízhatást érhetünk el – egy ilyen egyszerű alapanyagból.

Az eredeti receptben balzsamecettel készítik almaecet helyett, de sajnos a legtöbb balzsamecet nem megfelelő minőségű, és hozzáadott cukrot vagy adalékokat is tartalmazhat, és nehezen beszerezhető itthon. Bátran készítsd almaecettel!

Print Recipe
Cékla saláta
Mennyiség
Hozzávalók
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Vágd le a cékla végeit és egy zöldség hámozóval hámozd meg a gumókat.
  2. A kockára vágott céklát párold majdnem készre (al dente).
  3. Hagyd a céklát teljesen kihűlni.
  4. Tedd át egy tálba, locsold meg a almaecettel, keverd össze a narancshéjjal, adj hozzá sót ízlés szerint. Feldobhatod egy kis fokhagymával.
Megjegyzés

A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157236934/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.