Zeller-póréhagyma leves

A hűvös, őszi időben testet-lelket melegíti, ha forró krémleveseket kortyolgatunk. A zellernek és a póréhagymának szinte egész évben szezonja van. Azonban a téli póréhagyma vastagabb, alkalmasabb levesek készítésére. Mind a zellernek, mind a póréhagymának karakteres íze van, így igazán ízletes, különleges ételt varázsolhatsz az asztalra.

A gyógyító csontleves alaplé rendszeres fogyasztása segít kiegyensúlyozni a bélrendszer, az immunrendszer és a hormonháztartás működését. Magában is fogyasztható, de alapléként is használhatod, ahogy ebben a receptben is.

A baconból válassz lehetőleg szabadon tartott állattól származó, akár bio, házi, adalékmentes változatot. Nézz körül a V.Á.L.T.S.® Piactéren beszerzési forrásért. Ha nem eszel szalonnát, használj kókusz- vagy avokádóolajat a sütéshez és a levest díszítheted szeletelt avokádóval – próbáld ki mindkét változatot!

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Zeller-póréhagyma leves
Fogás Előétel
Konyha AIP
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 35 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Előétel
Konyha AIP
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 35 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Melegíts fel egy vastagfalú edényt közepes hőfokon.
  2. Ha felmelegedett az edény, süsd ropogósra rajta a bacon szalonnát.
  3. Szedd ki az elkészült szalonnákat, tedd félre. Hagyd az edényben a kisült zsírját.
  4. Tedd bele a karikákra vágott póréhagymát, és süsd pár percig.
  5. Majd add hozzá a préselt fokhagymát és reszelt gyömbért is.
  6. Süsd együtt őket pár percig.
  7. Öntsd fel a csontleves alaplével.
  8. Add hozzá az almaecetet, sót, és a kockákra vágott zellert.
  9. Alacsony hőfokon főzd, amíg a zeller megpuhul.
  10. Amíg fő a leves, a bacon szalonnát morzsold apró darabokra.
  11. Ha megpuhult a zeller, öntsd át óvatosan egy turmixgépbe, vagy botmixer segítségével pürésítsd a levest a kívánt állag eléréséig. Ha szükséges, adj hozzá még csontleves alaplét.
  12. Tálald baconszalonna morzsával, és petrezselyemlevéllel díszítve.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713181179689