A hűvös, őszi időben testet-lelket melegíti, ha forró krémleveseket kortyolgatunk. A zellernek és a póréhagymának szinte egész évben szezonja van. Azonban a téli póréhagyma vastagabb, alkalmasabb levesek készítésére. Mind a zellernek, mind a póréhagymának karakteres íze van, így igazán ízletes, különleges ételt varázsolhatsz az asztalra.
A gyógyító csontleves alaplé rendszeres fogyasztása segít kiegyensúlyozni a bélrendszer, az immunrendszer és a hormonháztartás működését. Magában is fogyasztható, de alapléként is használhatod, ahogy ebben a receptben is.
A baconból válassz lehetőleg szabadon tartott állattól származó, akár bio, házi, adalékmentes változatot. Nézz körül a V.Á.L.T.S.® Piactéren beszerzési forrásért. Ha nem eszel szalonnát, használj kókusz- vagy avokádóolajat a sütéshez és a levest díszítheted szeletelt avokádóval – próbáld ki mindkét változatot!
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 4 szelet bacon (bio, házi, nitrát és adalékmentes)
- 2 db póréhagyma apróra vágva (Csak a fehér része)
- 3 gerezd fokhagyma préselve
- 1 hüvelyknyi gyömbér reszelve
- 1 liter gyógyító csontleves alaplé
- 90 dkg zeller hámozva, egy centis kockákra vágva
- 1 evőkanál almaecet
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 csokor petrezselyem
Hozzávalók
|
|
- Melegíts fel egy vastagfalú edényt közepes hőfokon.
- Ha felmelegedett az edény, süsd ropogósra rajta a bacon szalonnát.
- Szedd ki az elkészült szalonnákat, tedd félre. Hagyd az edényben a kisült zsírját.
- Tedd bele a karikákra vágott póréhagymát, és süsd pár percig.
- Majd add hozzá a préselt fokhagymát és reszelt gyömbért is.
- Süsd együtt őket pár percig.
- Öntsd fel a csontleves alaplével.
- Add hozzá az almaecetet, sót, és a kockákra vágott zellert.
- Alacsony hőfokon főzd, amíg a zeller megpuhul.
- Amíg fő a leves, a bacon szalonnát morzsold apró darabokra.
- Ha megpuhult a zeller, öntsd át óvatosan egy turmixgépbe, vagy botmixer segítségével pürésítsd a levest a kívánt állag eléréséig. Ha szükséges, adj hozzá még csontleves alaplét.
- Tálald baconszalonna morzsával, és petrezselyemlevéllel díszítve.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713181179689