Ez az ízletes, könnyen elkészíthető pite a család kedvence lesz!
Forrás:https://hu.pinterest.com/pin/369576713164284250/
Mennyiség |
|
- 225 gramm manióka liszt
- 1 evőkanál kókuszliszt
- 1/4 teáskanál természetes kősó
- 250 gramm kókuszzsír
- 75 ml szűrt víz
- 480 gramm édesburgonya püré
- 115 gramm juharszirup (nem AIP összetevő)
- 110 ml kókusztej
- 110 ml szűrt víz
- 55 ml kókuszolaj
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál vanília
- 1/2 teáskanál természetes kősó
Hozzávalók
Tészta hozzávalók:
Töltelék hozzávalók:
|
|
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Helyezd a manióka lisztet, a kókuszlisztet és a sót egy robotgépbe, és néhány másodpercig keverd. Add hozzá a hideg kókuszolajat és vizet, és keverd addig, amíg a tészta összeáll. Kézzel formáld egy labdává. A tészta könnyen gyúrható legyen, de ne ragacsos. Ha úgy érzed, adj hozzá egy kicsit több lisztet vagy vizet.
- Tedd a tésztát két sütőpapír közé és egy sodrófával nyújtsd torta formájúra. Ne aggódj ha nem tökéletes a forma, vagy berepedezik a tészta.
- Óvatosan helyezd át a tésztát egy pités-formára és kézzel dolgozd el az oldalát. Használd a kezed, egyenletesen dolgozd el a tésztát a tortaforma minden oldalán. Helyezd a hűtőbe, és addig készítsd el a tölteléket.
- A töltelék elkészítéséhez helyezd az összes hozzávalót egy nagy teljesítményű keverő gépbe és keverd össze amíg sima és egyenletes lesz.
- Add hozzá a tölteléket a pitéhez, egy spatula segítségével dolgozd el a süti oldalán, tetején egyenletesen.
- Süsd 1 órán át, és tálalás előtt teljesen hűtsd le.