Batátaburger

Az immunrendszerünk egyensúlyát számos dolog veszélyezteti. Az átlag, modern, nyugati táplálkozással számos gyulladáskeltő ételt fogyasztunk el, valamint rengeteg toxint viszünk be a szervezetünkbe. A hamburger ennek tipikus példája. Azonban át is fordíthatjuk toxinmentes, gyulladáscsökkentő étellé.

Az immunrendszert terhelik a mezőgazdaságban használt rovar- és gyomirtószerek, amelyek az állatok takarmányába is belekerülhetnek. Ráadásul az ipari húsok és zsírok, valamint az ipari magolajok fogyasztása eltolja az omega6-omega3 arányát a szervezetünkben az előbbi javára, így fokozva a krónikus gyulladást fokozza. Márpedig ha krónikus gyulladás van a szervezetedben, akkor az immunrendszered azon dolgozik, hogy ezt a parázsló tüzet eloltsa. Ha azonban az étkezéssel és az életmóddal a gyulladást fokozod, akkor az immunrendszered kifárad az állandó küzdelemben. Ezért is jó választás, ha szabadon tartott, legeltetett forrású húsból készült, nem olajban kisütött burgert fogyasztunk, hiszen ez kevesebb toxint tartalmaz, jobb omega6-omega3 aránnyal. A batátaburger pont ilyen húspogácsa. Tálald salátalevelek között, avokádómajonézzel, mint egy korábbi receptben a spenótos-avokádó burgert.

Ha kíváncsi vagy, hogyan tudod támogatni az immunrendszeredet: szeretettel invitállak az 5 napos Immunrendszer Egyensúly AKTIVÁLÓ ONLINE mini-kurzusra, ahol megtanítom neked, hogyan alakíts ki olyan új szokásokat, amivel visszafordíthatod megmagyarázhatatlan eredetű krónikus, vagy autoimmun eredetű tüneteidet és amivel golyóálló módon tudod megerősíteni az ellenállóképességedet. Regisztrálj itt!

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Édesburgonya burgerek
Fogás Előétel
Konyha AIP
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 50 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Fogás Előétel
Konyha AIP
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 50 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Az édesburgonyákat mosd meg, és héjával együtt főzd teljesen puhára.
  2. Amikor megfőtt, hidegvízben hűtsd le.
  3. Melegítsd elő a sütőt 180 °C fokra.
  4. Hámozd meg az édesburgonyákat.
  5. Ezután helyezd őket egy turmixgépbe és amennyire lehetséges, turmixold össze.
  6. A turmixolt, összetört burgonyát, add hozzá a darált marhahúshoz.
  7. Alaposan keverd össze, majd formázz belőle kis pogácsákat.
  8. Tedd a pogácsákat a sütőpapírral kibélelt tepsire.
  9. Tedd a sütőbe, és süsd őket amíg aranybarna színűek lesznek, megsülnek.
  10. Sütés közben félidőnél fordítsd meg a húspogácsákat, hogy mindkét oldalon alaposan átsüljön.
  11. Tálald salátával, AIP kompatibilis szósszal, öntettel.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713180804378