Smaragd leves

Megosztás:

Az immunrendszer működését gátolja a stressz. Hiába szabadulsz meg az életedet megkeserítő szorongástól, ha közben a szervezetedben belül is maradnak stresszforrások. Ilyen lehet a vércukorszint ingadozása. A stabil vércukorszint pedig nemcsak az immunrendszert segít egyensúlyba hozni, hanem a hormonháztartást, sőt a krónikus állapotok mögött húzodó krónikus gyulladást is mérsékli.

A vércukorszintünk ki tud lőni, ha feldolgozott szénhidrátokat fogyasztunk. Valamivel jobb a helyzet, ha valódi ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket eszünk, elfogyasztjuk a rostokat is, de önmagukban ezek az igazán egészséges, tápanyagdús ételek is megingathatják a vércukorháztartás egyensúlyát. Ha azonban teszel mellé fehérjét és zsiradékot, akkor az segít leszállni a vércukorhullámvasútról, így támogatva az immunrendszeredet és a gyulladáscsökkentést.

A smaragdlevesben a zöldségek, az uborka és a spenót sok rostot és számos fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Az avokádó zsírtartalma, valamint a kollagén fehérjetartalma segít kiegyensúlyozni a levest a vércukorszint szempontjából. A késő nyári sárgadinnyével remek előétel, leves vagy akár egy kiegyensúlyozott uzsonna is lehet ez az étel.

Ha kíváncsi vagy, milyen további egyszerű lépésekkel tudod támogatni az immunrendszeredet: szeretettel invitállak az 5 napos Immunrendszer Egyensúly AKTIVÁLÓ ONLINE mini-kurzusra, ahol megtanítom neked, hogyan alakíts ki olyan új szokásokat, amivel visszafordíthatod megmagyarázhatatlan eredetű krónikus, vagy autoimmun eredetű tüneteidet és amivel golyóálló módon tudod megerősíteni az ellenállóképességedet. Regisztrálj itt!

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Smaragd leves
Fogás Előétel
Konyha AIP
Előkészítés 15 perc
Mennyiség
adag
Fogás Előétel
Konyha AIP
Előkészítés 15 perc
Mennyiség
adag
Elkészítés
  1. Tedd az összes hozzávalót egy turmixgépbe és turmixold addig, amíg homogén állagú lesz a leves.
  2. Fogyasztás előtt díszitheted kókuszaminóval és újhagyma szeletekkel.
Megjegyzés

Kép és recept forrása:https://www.pinterest.com/pin/369576713180940194

Hasonló cikkek

>