Jön a tavasz és ezzel együtt a zöld levelesek igazi szezonja. Használd ki és egyél minél több, helyi salátát. Próbálj ki minél többfélét a szokás fejessalátán kívül. Ismerd meg a lollot, a tölgylevelűt, a rukkolát, a szívsalátát, a bébispenótot! A variációknak csak a képzeleted szab határt.
Ha pedig maradt egy kis csirkehús a hosszan főtt alaplevedből, akkor egy nagy adag zöld levelessel, és még pár összetevővel isteni Waldorf salátát dobhatsz össze. A receptben szereplő kókuszkrémes dresszing teljesen AIP, fogyaszd bátran!
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Mennyiség |
|
Hozzávalók
- 50 dkg levesben főtt, apróra vágott csirkehús
- 1 db egész zöld alma felaprítva
- 9 dkg szőlő szeletelve
- 9 dkg zellerszár szeletelve
- 4 dkg zöld hagyma felaprítva
- 15 dkg kókusz krém
- 2 teáskanál citromlé
- 1/2 teáskanál természetes kősó
- 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
- 80 dkg vegyes zöldleveles mix apróra vágva
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Keverjük össze a csirkét, almát, szőlőt, zellert és a hagymát egy nagy tálba.
- A többi összetevőt keverjük össze, a zöld levelek kivételével.
- Öntsük a dresszinget a csirke salátára és hagyjuk az ízeket összeérni legalább 30 percig a hűtőszekrényben.
- Tálaljuk a zöld levelekkel, fűszerezzük ízlés szerint sóval, gyömbérrel, citromlével, és / vagy olívaolajjal.
Megjegyzés
A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157237444/