2. Karácsonyi AIP menü – Póréhagymás édesburgonya leves, Lassan sült sertéscomb zöldségpürével, Gránátalmás joghurt

Íme egy újabb menüötlet az ünnepekre ?

Ez a recept most nem feltétlen arról szól, hogy minél hamarabb legyen kész, hiszen a főételnek kell idő, ⏳ hogy elkészüljön, de elfő magában, szépen csendben, addig a leves és a desszert vígan elkészül. ? ? ?

A főételhez nem hoztam most köretet neked, tálald az általad választott AIP kompatibilis körettel, de nagyon jó választás lehet hozzá a karfiol püré, melynek receptjét itt találod: https://medkozpont.hu/receptek/aip-recept-karfiol-pure/

Válogass kedvedre a receptekből, és állítsd össze saját ünnepi menüdet! ?

 

 

Print Recipe
2. Karácsonyi AIP menü - Póréhagymás édesburgonya leves, Lassan sült sertéscomb zöldségpürével, Gránátalmás joghurt
Mennyiség
adag
Mennyiség
adag
Elkészítés
LEVES ELKÉSZÍTÉSE
  1. Tegyünk 2 kanál kókuszolajat egy lábasba, és közepes lángon melegítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és 1/2 teáskanál sót.
  2. Főzzük a póréhagymát mindaddig, amíg levet ereszt (kb. 5 perc), sűrűn kevergessük, le ne égjen.
  3. Ha a hagyma megfonnyad, vegyük a hőmérsékletet kisebbre és főzzük további 15 percig amíg megpuhul.
  4. Adjuk hozzá a só másik felét, a kockákra vágott édesburgonyát, kakukkfüvet.
  5. Vegyük ismét magasabbra a hőfokot, amíg felforr, majd ismét vegyük kisebbre és főzzük addig, amíg a burgonya is megpuhul.
  6. Adjuk hozzá a kókusztejet, és főzzük még néhány percig, alaposan megkevergetve.
  7. Amikor elkészül, tegyük turmixgépbe, vagy egy botmixer segítségével pürésítsük a levest.
  8. Díszíthetjük sült bacon kockákkal, és nyers póréhagyma karikákkal.
FŐÉTEL ELKÉSZÍTÉSE
  1. Egy nagy serpenyőbe tegyünk fél evőkanál kókuszzsírt, és melegítsük közepes hőfokon.
  2. Süssük meg a hússzeleteket mindkét oldalukon. Oldalanként kb. 8-8 perc. Ezután tegyük félre.
  3. A serpenyőbe amibe a húst sütöttük, tegyünk egy kanál kókuszzsírt, adjuk hozz az apróra vágott hagymát és sárgarépát és a fokhagymát. Süssük őket 5 percig.
  4. Egy lábas aljára öntsük rá a hagymás keveréket.
  5. Helyezzük a tetejére a hússzeleteket.
  6. A serpenyőbe csepegtessünk citromlevet, hogy a hús és hagymakeverék maradványait feloldjuk a serpenyőből, majd ezt is öntsük rá a húsra.
  7. Tegyük a lábasba a többi hozzávalót is, a gombát, az oregánót, bazsalikomot, és a citrom reszelt héját, valamint a csontlevest.
  8. Süssük addig, amíg a hús megpuhul.
  9. Amikor a hús már majdnem megpuhul, a zöldségek felét és a főzőlevet tegyük egy turmixgépbe, és pürésítsük. Szükség esetén ízesítsük.
  10. A zöldségpürét öntsük vissza a lábasba a többi zöldséghez, és főzzük tovább amíg a hús elkészül. Ezután melegen tálaljuk.
DESSZERT ELKÉSZÍTÉSE
  1. 3 evőkanál kókusztejbe tegyük bele a zselatint, alaposan keverjük el vele, majd tegyük félre.
  2. A maradék tejet öntsük egy lábasba, és habverővel kevergetve adjuk hozzá a mézet, a vanília kivonatot, és a lime levét.
  3. Alacsony hőfokon melegítsük fel a tejet, önsük hozzá a zselatinnal elkevert tejet és keverjük csomómentesre.
  4. Amint besűrűsödik, el is készült a joghurt.
  5. Öntsük üvegedénybe, vagy tálba és tegyük hűtőbe minimum 1 órára.
  6. Tálalás előtt érdemes mégegyszer alaposan átkeverni, hogy csomómentes legyen.
  7. Ez a joghurt sokféleképpen felhasználható. Készíthetünk belőle pohárdesszertet.
  8. Helyezzünk a pohár aljába egy réteg joghurtot, majd egy réteg gránátalma magot, ismét egy réteg joghurtot, majd jöhet egy kis áfonya a tetejére.
Megjegyzés

Receptötlet és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713174026900/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük