1. Karácsonyi AIP menü: Csontleves / Cukkinis pulykaragu édesburgonya pürével / Sütőtök puding

Megosztás:

Ünnep ide, ünnep oda, nem mindenki szereti a halat, ezért ma egy olyan lehetséges ünnepi menüsort hoztam neked, ami elkészíthető akár csirke/pulyka/marhahúsból is, attól függően melyiket szereted.  A csontlevest már előző nap készítsd el, hiszen ennek sok idő kell. Amíg a ragu a tűzhelyen készül, addig a desszert alapanyaga a sütőben sül, így szinte egyszerre elkészülsz a teljes menüvel. ⏳

A menüben szereplő fogások mindegyike megfelel az AIP protokollnak ✅,  segítve ezzel neked, mi kerüljön az ünnepi asztalra.

Finomak és egészségesek, és ízleni fog a család minden tagjának.

A csontleves receptjét ide kattintva találod: https://medkozpont.hu/receptek/csontleves-alaple/

Édesburgonya püré recept: https://medkozpont.hu/receptek/aip-recept-edesburgonya-pure/ (Mivel a pudinghoz nem kell sok sütőtök, így a megmaradt sütőtököt hozzákeverheted az   édesburgonyapüréhez.)

Print Recipe
1. Karácsonyi AIP menü: Csontleves / Cukkinis pulykaragu / Sütőtök puding
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Cukkinis pulykaragu hozzávalói:
Sütőtök puding hozzávalói:
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Cukkinis pulykaragu hozzávalói:
Sütőtök puding hozzávalói:
Elkészítés
Pulykaragu elkészítése
  1. Tegyünk 2 kanál kókuszzsírt egy nagyobb serpenyőbe. Amikor felmelegedett, tegyük bele az apró kockákra vágott húst.
  2. Süssük addig, amíg minden oldala szépen megpirul. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, és a rózsáira szedett brokkolit, a reszelt gyömbért és a hagymakarikákat, letakarva főzzük tovább 3-4 percig, amíg a cukkini és a brokkoli megpuhul.
  3. Ezután adjuk hozzá a fűszereket és a spenótot. Fedjük le újból, és további 1-2 percig főzzük, amíg a spenót kellően megfonnyad.
  4. Ha elkészült az étel, tálaljuk édesburgonyapürével, melegen.
Sütőtök puding elkészítése
  1. Tegyük a sütőbe a sütőtököt, süssük puhára.
  2. A kókusztejbe tegyük bele a 2 evőkanál zselatint és tegyük félre 15 percre.
  3. Ha elkészült a tök, egy villa segítségével pürésítsük, majd adjuk hozzá a zselatinos keverékhez.
  4. Tegyük bele a mézet és vaníliát, valamint a fűszereket (fahéj, gyömbér, só)
  5. Keverjük össze alaposan, majd adagoljuk koktélos pohárba, vagy müzlis tálakba.
  6. A tetejét szórjuk meg fahéjjal és kókuszpehellyel.
Megjegyzés

Hasonló cikkek

>